Trepavice mogu da izraze lepotu Vaših očiju i zato ih treba na adekvatan način oblikovati. Do idealnih trepavica koje će savršeno odgovarati Vašem licu dolazi se upotrebom odgovarajućih maskara. Pogledajte koja pravila važe o maskarama.

1.    Specifične maskare

Specifične maskare
Postoje all-in-one maskare koje obećavaju voluminozne, lepo definisane i privlačno duge trepavice, ali stručnjaci smatraju da ovo mogu biti prazna obećanja jer je nemoguće u jednoj tubici spakovati toliko korisnih sastojaka. Zato tražite maskare koje su specijalno namenjene onom efektu koji želite da postignete. Smola i vosak koji se nalaze u curling maskari izvlače i savijaju duge trepavice, a specijalna formula najlon vlakana utiče na produživanje kraćih trepavica. I četkica je takođe bitna. Teško je oblikovati trepavice velikom i žbunastom četkom, dok četkica sa plastičnim bodljama utiče na razdvajanje vlakana.

2.    Crna maskara svima odgovara

 Crna maskara svima odgovara
Svako može nositi crnu maskaru, čak i plavuše. Cilj maskare je da se poboljša oblik oka i definišu trepavice. Međutim slobodno možete eksperimentisati sa bojama maskare. Na primer, ljubičasta maskara savršeno odgovara zelenim, plavim i smeđim očima, dok zelena maskara nudi sjajan kontrast braon očima.

3.    Koristite vodootpornu maskaru kada je to zaista potrebno

Koristite vodootpornu maskaru kada je to zaista potrebno
Vodootporne formule su isuviše jake i teško se uklanjaju. Možete tokom trljanja upropastiti  i slomiti trepavice. Zato ih koristite samo za svadbe. Čak i tada koristite samo one najkvalitetnije vodootporne maskare.

4.    Postignite savršen oblik trepavica

 Postignite savršen oblik trepavica
Da biste uvili i postigli savršeni oblik trepavica koristite vikler za trepavice. Vikler se koristi pre maskare. Stanite ispred ogledala, podignite bradu i zahvatite viklerom prvo celu dužinu trepavica. Posle tri do pet sekundi pustite vikler i zahvatite polovinu dužine trepavice koje želite da uvijete. Držite pet sekundi, pa pustite. Ponovite tri puta.

5.    Dodajte punoću i dramatičan efekat svojim trepavicama

Dodajte punoću i dramatičan efekat svojim trepavicama
Nakon uvijanja nanesite maskaru za produživanje na gornje i donje trepavice. Zatim četkicom maskare za volumen podjednako razvučite maskaru levo i desno po korenu, a zatim celom dužinom. Potom ponovo četkicom maskare za volumen  pređite preko uglova trepavica da biste ih pojačali. Ovakve trepavice izdužuju oblik očiju.

6.    Definišite dužinu trepavica

 Definišite dužinu trepavica
Samo dva sloja maskare za produživanje trepavica su dovoljna da biste sredili zdepaste trepavice. Prvo stisnite četkicu u papirni ubrus. Zatim nanesite ga na prvo pa na drugo oko. Pustite maskaru da se osuši pre drugog prevlačenja. Brzim pokretom iskrivite četkicu dok je u trepavicama i brzo je provučite preko trepavica. Ovaj brzo klizeći postupak odvaja trepavice i daje efekat većih očiju.

7.    Nemojte zanemariti donje trepavice

Nemojte zanemariti donje trepavice
Završni postupak kod zadimljenih očiju podrazumeva da se vrhom štapića maskare lagano pređe preko donjih trepavica kako bi se i one adekvatno definisale.

8.    Pokušajte da napravite spider trepavice

Pokušajte da napravite spider trepavice
Spider ili asimetrične trepavice su ponovo aktuelne. Nakon uvijanja preko gornjih i donjih trepavica pređite maskarom za volumen. Kada se osuše postupak ponovite još dva puta. Zatim maskarom sa okruglom četkicom pređite preko vrhova trepavica. Držite četkicu vertikalno kako bi trepavice zaista dobile spider efekat.

9.    Uklonite grudvice

 Uklonite grudvice
Da biste svaki dan imali uredne trepavice potrebno je da čistom četkicom za trepavice pređete preko njih dok su još vlažne od maskare. Na taj način ćete ukloniti grudvice sa trepavica.

10.    Temeljno skinite maskaru

 Temeljno skinite maskaru
Potrebno Vam je sredstvo za skidanje maskare na bazi ulja. Natopite vaticu, pritisnite na trepavice i držite nekoliko sekundi. Trepavice će upiti odstranjivač, a onda je dovoljno samo laganim pokretom preko oka obrisati maskaru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име