Ako ne spadate u grupu onih dama koje drže rigorozne dijete i troše gomilu novca za organsku hranu i zelene sokove. Takođe ako niste tip koji voli fizičku aktivnost i preterano iscrpljivanje u teretani, ne očajavajte. Naučnici su dokazali i da za Vas postoji recept da izgubite i do 100 kalorija dnevno. Potrebno je samo da se stalno pridržavate određenih životnih navika i rezultat neće izostati. Pogledajte koje sitne navike mogu pomoći svim damama da izgube i do 100 kalorija dnevno.
1.    Jedite manje porcije hrane
Tokom svih obroka nemojte puniti tanjir. Stavljajte manju porciju hrane u tanjir ili ako hoćete koristite manje tanjire. Tako se sigurno nećete prejesti već ćete pojesti kontrolisanu količinu hrane, a tanjir će Vam uvek ostati prazan.
2.    Hodajte uz stepenice
Izbegavajte da koristite liftove. Zdravije je penjati se uz stepenice. Mišići i zadnjica će Vam biti zategnuti jer hodanje uz stepenice ima istu težinu kao i vežbanje u teretani.
3.    Nemojte jesti ispred televizora
Kada gledate TV ne obraćate pažnju na količinu pojedene hrane jer jedete bez razmišljanja. Zato se što pre oslobodite ove loše navike. Isključite TV ili jedite tamo gde ga nema.
4.    Pijte zdravije koktele
Kada izlazite sa društvom izbegavajte alkoholne i visokokalorične koktele jer neki od ovih koktela mogu da sadrže i do 300 kalorija. Zato birajte provereno voćne koktele.

5.    Obezbedite sebi dovoljno sna
Istraživanja su pokazala da nedostatak sna može usporiti metabolizam i dovesti do povećanog rizika od gojaznosti i dijabetesa. Zato legnite uvek u isto vreme i spavajte najmanje 7 sati dnevno.
6.    Ne odričite se slatkiša
Ako volite slatkiše nemojte ih izbacivati iz svog jelovnika. Slobodno jednom nedeljno možete pojesti svoj omiljeni kolač ili porciju sladoleda. Stvar je u kontroli i u navici.
7.    Popijte čašu vode pre jela
Jedna čaša vode pre jela će Vam obezbediti puniji  osećaj u stomaku tako da nećete mnogo jesti u toku obroka i pre ćete se zasititi. Toje takozvani trik zavaravanja gladi.
8.    Pijte zeleni čaj
Zeleni čaj ima mnoge zdravstvene prednosti. Ubrzava metabolizam, obezbeđuje lakše varenje i provereno topi masne naslage oko stomaka.  Zato naviknite se da svakog dana popijete po jednu šolju zelenog čaja.
9.    Izbegavajte večeru u restoranima
Uveče ne treba mnogo jesti, a pogotovo ne začinjenu i jaku hranu. Zato izbegavajte da večerate po restoranima. Umesto toga spremite kod kuće neku laganu  i zdravu večeru.
10.     Jedite u sedećem položaju
Studije su pokazale da osobe koje jedu stojeći imaju problem sa varenjem hrane i taloženjem viška kalorija. Zato jedite u sedećem položaju.

11.    Umesto visokokaloričnih pića pijte vodu
Od visokokaloričnih pića u toku dana možete da dobijete u proseku oko 265 kalorija. Imajte na umu da jedna čaša soka sadrži 227 kalorija, a ledeni čaj 180. Zato zamenite ova pića običnom vodom.
12.     Hodajte što više
Kada god možete izbegavajte da idete autobusom ili kolima. Pešačenje je zdravo i za srce i za ceo organizam.
13.    Izbegavajte da nosite trenerke
Verovali ili ne, naučno je dokazano da kada nosite trenerke ne obraćate pažnju na fizički izgled. Trenerke se prilagode obliku tela, ne stežu Vas i udobne su tako da Vas ne mogu opomenuti na gomilanje masnih naslaga. Kada obučete farmerke shvatite da ste se ugojili.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име