Prelazak iz leta u jesen je možda najbolje vreme da se probaju nove frizure i boje kose. Pogledajte kojih šest boja su popularne ove jeseni.

1.    Ombre boja kose

Ombre frizure su  bile popularne i prošle jeseni. Ombre je francuska reč i znači senka. Ombre frizure podrazumevaju senčenje kose to jest farbanje u dve do tri boje. Koren kose je tamniji a idući ka vrhovima kosa postaje svetlija. Ovaj trend farbanja kose se još zove surfer pramenovi i smatra se da se na ovaj način mogu postići pramenovi koji su najbliži prirodnim.

2.    Dip-dye nijanse kose

Dip-dye nijansiranje kose je najpre bilo popularno kod tinejdžera, a  kasnije se raširilo i kod dama različitih generacija. Ova frizura podrazumeva farbanje krajeva kose u različitim bojama pri čemu su ove sezone u trendu svetlije i pastelne boje. Plavušama je lakše nego crnkama jer ne moraju da izbeljuju krajeve kose pre farbanja.

3.    Brineta ili braon plavuša

Brond ili brineta je savršena nijansa koja predstavlja prelaz između braon i plave boje kose. Prvi put je ovu nijansu promovisala super model Gizele Bundchen 2007 godine. Ovu boju vole i rado nose poznate glumice Jennifer Aniston, Julia Roberts, Sarah Jessica Parker i mnoge druge.

4.    Balayage boja kose

Smatra se da je balayage tehnika farbanja kose slična slikarstvu i da čini kosu osunčanom. Ova frizerska umetnost se pojavila osamdesetih  godina prošlog veka i postaje sve popularnija u današnje vreme. Balayge su pre svega koristile plavuše jer su smatrale da im je kosa suviše plava. Danas se ova tehnika koristi i na svetlijoj i na tamnijoj boji kose bez obzira da li je farbana ili ne.

5.    Svetle nijanse

Svetle nijanse već tri godine predstavljaju trend frizure. Nose ih Avril Lavigne, Pink i Rihanna. Boje mogu biti vrlo neobične od vatreno crvenih kakvu nosi Rihanna do multi kolor kakvu ima Avril Lavigne.

6.    Platinasto plava kosa

Platinasto plava boja kose je plava boja bez žutih primesa. Ova boja najviše odgovara kratkim frizurama. Od poznatih dama imaju je Gwen Stefani i Linda Evangelista.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име