Maturske večeri su blizu i dame su već odabrale svoje maturske haljine sa kojima će zablistati u punom sjaju. Međutim, može se reći da su ukusi maturantkinja u svim zemljama slični i da se prati trend i po pitanju boja, modela, kombinacija pa čak i pratećih detalja. Predlažemo Vam da pogledate koje se haljine najčešće mogu videti na maturskim večerima.

1.    Čipkana haljina
Modni stilisti se slažu da je čipka isforsiran detalj, tako da njena popularnost polako opada i svodi se na kostime koje nose klizačice na ledu i bake. Međutim ovog proleća su među najtraženijim haljinama upravo čipkane haljine tako da postoji čitav spektar raznovrsnih čipkanih haljina koje su namenjene svečanim događajima kao što je matura. Haljine mogu biti cele od čipke ili sa čipkanim dekolteom, rukavima, pojasom ili faltama. Za mature se preporučuje pored bele i čipke u drugim bojama.
Čipkana haljina
2.    Haljine sa prorezom
Haljine sa prorezima su postale izuzetno tražene nakon što se na ovogodišnjoj dodeli Oscara Angelina Jolie pojavila u jednoj takvoj dugoj haljini. Haljine pored neizbežnog proreza mogu imati šljokice, kristale ili neke druge zanimljive detalje.
Haljine sa prorezom
3.    Korset haljine
Mnoge dame se plaše da nose ove haljine. Međutim, sa njima se može postići predivan izgled i zavidna figura peščanog sata. Korset haljina može biti sa tilom, sa faltama, kristalima, a uz njih se može nositi neki zanimljivi jelek.
Korset haljine
4.    Haljine pastelnih boja
Boja morske pene, peperminta, breskve, limuna i druge pastelne boje su savršene za matursko veče. Boja limeta, korala, jorgovana su takođe sve popularnije. Lepe, nežne i ženstvene ove boje su neodoljive i lepo pristaju svakoj boji kože. Sa druge strane , bela boja izgleda previše svadbarski, bež boja može da se stopi sa bojom tena, safari print nije dovoljno sofisticiran, a crna i zlatna boja izgledaju napadno i rokerski.
Haljine pastelnih boja

5.    Vintage haljine
Moda se vraća pa su samim tim i retro maturske haljine sve traženije. Fit-and-flare stilovi, slojevita čipka, rese, nitne, obruč suknja, kitnjaste koktel haljine sa dodacima kao što su biseri i satenske rukavice stvaraju jedinstven stil koji podseća na pedesete i izdvaja se u odnosu na obilje savremenih haljina.
Vintage haljine

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име