Kokosovo ulje ima hranljiva i ublažavajuća svojstva, koja ga čine pogodnim za negu kože koja je osetljiva na oštre zimske temperature.

Kokosovo ulje poseduje mnogo hranljivih sastojaka, koji ga čine savršenim saveznikom za svakodnevnu negu kože, a naročito osetljive, one koja ima tendenciju da puca i postaje crvena pri niskim temeperaturama u hladnom i zimskom periodu. Koristite čisto kokosovo ulje u malim količinama za svakodnevnu negu lica i tela i neka vam to postane ritual ne samo za lepotu već i dnevno blagostanje. Kokosovo ulje se koristi i u kuvanju ali i za pravljenje ukusnih deserta. Kokosovo ulje obećava odlične rezultate!

Kokosovo ulje za kosu:

coconut.oil-smooth.hair

Možete ga koristiti kao šampon i regenerator.  Dovoljno je vrlo malo naneti ga na vrhove kose. Ako želite da isprobate dejstvo kokosovog ulja na suvoj kosi, potrebno je da celu dužinu kose “izmasirate” uljem i ostavite da stoji oko sat vremena pre nego što operete kosu. Posebno lomljivu kosu možete ostaviti da prenoći sa nanetim kokosovim uljem. Vazno je da prespavate sa kapicom na glavi ili nečim što će vam zaštititi  jastuk od mrlja. Sa ovim “trikom” sačuvaćete kosu od pucanja jer kokosovo ulje hrani površinu glave i pospešuje zdrav i brz rast dlake.

Kokoso ulje za usne:

coconut_oil_lemon_lip_balm

Sadrži hidratantan i hranljivi balzam za vaše usne i štiti ih od pucanja. Kokosovo ulje se na niskim temperaturama teže može učvrstiti. U teglu stavite pomenuto ulje i  stavite je u frižider.  Pre odlaska u krevet “čvrst” balzam nanesite na usne.

Kokosovo ulje za negu tela:

kkkkkkkkkk

Na hladnim temperaturama koža je uglavnom suva i uz pomoć primene kokosovog ulja u tečnom ili čvrtsom stanju, lako možemo doći do rešenja. Kokosovo ulje je odličan prirodni lek i vrlo efikasan za lečenje stopala i ispucalih, zadebljanih peta.  Prespavajte sa oblogama kokosovog ulja na stopalima. (pokvasite čarape kokosovim uljem i obujte ih, preko njih možete obuti još jedan sloj suvih čarapa) i videćete odlične rezultate narednog jutra, nakon buđenja. Ovo ulje je odlično za negu ruku.  Pre spavanja nanesite 3 kapi kokosovog ulja na dlanove i zanoktice, blago utrljajte i vaše ruke će biti svežije, mekše i sjajnije.  Nokti će nakon par nanošenja biti mnogo jači i čvršći.

esssss

Kokosovo ulje ima odlično dejstvo za zarastanje rana, malih i velikih opekotina. Može se koristiti nakon brijanja kako bi se smanjilo crvenilo.

Kokosovo ulje možete nači u zdravoj hrani ili u apotekama.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име