Korona Virus Frizura dolazi iz Afrike

Korona Virus Frizura je način na koji se Afrika bori protiv pandemije Covid-19.

Najteži dani izolacije i policijskog časa kao i socijalnog distanciranja su za nama, mere polako popuštaju i mi uživamo u činjenici da se sve polako vraća u normalu. Kada je frizura u pitanju nema nekih trendova koji štrče, stvari se polako nastavljaju tamo gde su prekinute pre par meseci. Ali da li je baš tako svuda u svetu? U Africi očigledno ne.

U istočnoj Africi se beleži porast popularnosti frizure koju nazivaju Corona Hairstyle ili Korona frizura. Kažu, praktična je, lako se održava i u izvesnoj meri štiti od zlih duhova pa i, kako tvrde, od same Korone.
U Africi se inače poslednjih godina moglo videti mnogo različitih frizura naročito zahvaljujući jeftinoj uvoznoj prirodnoj i sintetičkoj kosi iz Indije, Kine i Brazila. Sve je to rezultiralo pravim bumom kada su u pitanju frizerski saloni, pa je to vremenom postao siguran i unosan posao.

Kako je virus sve nas u izvesnoj meri promenio ni Afrika nije izuzetak. Tako da recimo u Najrobiju na sve strane možete naići na improvizovane frizerske salone i to bukvalno pored puta. Jedina razlika je što sada frizeri pletu kosu u šiljke koji, kada se završi frizura, podsećaju na Corona virus i to bukvalno.

Pozadina svega je ipak malo drugačija. Sve je počelo kao inicijativa koja je imala za cilj da probudi svest u ljudima da paze na ličnu higijenu jer većina nije bila svesna da je virus stvaran. Ko zna da li su inicijatori ideje znali da će Korona Virus Frizura postići toliku popularnost među majkama male dece, što možda i jeste deo efekta koji su želeli da proizvedu.

U svakom slučaju, cena izrade jedne Korona Virus Frizure košta oko 50 američkih centi što je mnogostruko jeftinije od izrade prosečne frizure u Africi. Jedan updo bi recimo koštao od 3 – 5 dolara. I novac u džepu i deca stilizovana po najnovijoj modi.