Kratke frizure za 2020  su ove sezone raznovrsne i egzotične. Nije tajna da je kratka kosa iz godine u godinu sve popularnija. Počev od piksi verzija, preko nešto dužih bob stilova pa sve do srednje dužine ili dužine do ramena kao što su lob i shag varijante. Svi ovi stilovi su veoma raznovrsni i prilagodljivi kako obliku lica žene tako i njenim godinama kao i stilu života. Pored mlađih i starije žene se poslednjih godina sve više odlučuju za piksi, bob, lob. Lakše se održavaju, a i kosa izgleda jače i zdravije. Hit su na instagramu, a takođe se i mnoge poznate dame odlučuju za njih. Često ih nose na važnim dešavanjima i samim tim utiču na njihovu popularnost.

Glumica Scarlett Johansson nas uvek iznenadi sa svojom kratkom kosom. Ona nam svojim primerom pokazuje kako jedan isti piksi stil možete na različite načine stilski oblikovati i izgledati potpuno drugačije. Kratka kosa zasigurno neće izaći iz mode. Njeno vreme tek dolazi. Postaju sve lepše i modernije. Izbor je veliki. Međutim, ipak su, među velikom ponudom, svetski poznati stilisti izdvojili četiri popularne frizure  koje ćemo viđati svuda tokom 2020. godine.

Kratke frizure za 2020 – Elegantni Bob

Bob ili paž stil je iz godine u godinu sve popularniji. Postoje varijante i za tanku i za gustu kosu.Od svih bob stilova, poznati frizeri su izdvojili elegantnu varijantu koja će dominirati toko 2020 godine.Radi se o blago asimetričnom bobu sa nežnim krajevima koji su spolja malo duži. Kosa je uglavnom ravna, mada može biti i talasasta i uokviruje lice. Ovo je idealan izbor za one dame koje po prvi put nose kratku kosu. Elegantni bob se stiliski može na različite načine oblikovati i prilagoditi svim tipovima lica.

 

Piksi Frizura

Piksi frizure će Vam u svakom trenutku dati hrabar i vrlo odvažan izgled. Lake su za održavanje, ali se moraju redovno kratiti. Ove godine dominiraće slojeviti piksi i „bowl“ ili šerpa model. „Bowl“ piksi  po izgledu zaista podsećaju na šerpu. Pravi dečiji izgled,odaje oštrinu i hladnoću. Međutim, može izgledati i nežno i ženstveno sve u zavisnosti od teksture i boje kose. Piksi stilovi su veoma raznovrsni. Mogu biti sa šiškama preko celog čela, bočnim šiškama ili slojevitim šiškama koje nisu upadljive već su neprimetno spojene sa ostatkom kose i čine jednu kompaktnu celinu. Birajte crnu, plavu, crvenu ili neku drugu modernu boju  poput srebrnkasto sive koja je u modi ili neke pastelne nijanse. Piksi uvek izgleda elegantno i moćno. Savršeno se uklapa uz crveni karmin i naočare za sunce.

 

Kratke Bob frizure sa šiškama

Ove godine su šiške u trendu i možete ih nositi na svim dužinama kose. Međutim, među frizurama sa šiškama najpopularnije su bob frizure. Šiške mogu biti duže ili kraće, kao i guste ili resasto raspoređene. Ovu su jednostavni bob stlovi koji vizuelno podmlađuju. Talasasti bob sa resastim šiškama je dobar izbor za svečane prilike i pristaje ženama sa retkom kosom. Ukoliko Vam je kosa gusta birajte slojeviti bob sa bočnim šiškama. Ako Vam je lice okruglo izbegavajre guste šiške preko celog čela već se opredelite za varijante bočnih šiški koje će okruglo lice vizuelno izdužiti.

 

Kratke frizure za 2020 – Moderni kratki shag

Postoje različite shag dužine. Međutim, tokom 2020 dominiraće kraća, moderna shag frizura. Radi se u stvari o lobu ili dužem bobu koji se sastoji od više kraćih slojeva. Slojevi mogu biti raspoređeni oko lica čime ga uokviruju i ističu sve ono što je lepo na njemu, a prikrivaju nedostatke. Ovo je shag varijanta u stilu 70 – tih, samo malo modernizovana i prilagođena savremenim potrebama žena. Slojeve treba pažljivo kratiti i prilagođavati obliku lica i tipu kose. Ovo je prava rokerska frizura, nestašna, pomalo neuredna i lako se održava. Za razliku od drugih kratkih frizura ovde ne morate često ići kod frizera.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име