Kratka frizure su uvek spadale u jedne od najprakti;nijih i najpopularnijih frizura. Međutim, poslednjih godina se pored bob, lob i piksi frizura sve više spominje i nose i druge varijante kratke frizure, posebno jedna poznata kao „ bowl cut“. „ Bowl cut frizura“ se još zove pečurka frizura ili kod nas šerpica frizura jer izgleda kao da je neko stavio šerpu na glavu i ostatak kose koji viri ispod šerpe skratio tako da je kosa sa svih strana iste dužine.
U početku su „bowl cut“ nosili samo dečaci. Ta varijanta kratke frizure je bila nešto duža pozadi, nego ove današnje varijante. „Bowl cut“ frizure su bile najpopularnije tokom 70- tih kada su ih nosile i dame. Tokom osamdesetih su iščezle. Da bi svoj veliki povratak doživele septembra 2019 godine kada se Charlize Theron pojavila sa ovom frizurom.

Nove Varijante kratke „bowl cut“ frizure

„Bowl cut“ kratke frizure mogu biti duže ili kraće, sa slojevima, sa gustim šiškama preko celog čela ili sa šiškama sa strane. Takođe ove frizure mogu imati raznovrsnu teksturu i volumen sve u zavisnosti od tipa kose. Isprobajte upadljive nijanse poput plave, roze, lila koje su u trendu ove sezone. Ali uvek možete nositi i klasične boje kao što su plava, crna ili braon.

 

A koje frizure nose poznati?

Charlize Theron nam je pokazala da se „bowl cut“ kratka frizura može na različite načine stilski oblikovati tako da se sa njom može postići elegantan, ženstven, moderan, romantičan izgled. Mnoge poznate dame su već isprobale ovu frizuru, pa ako Vam se dopada slobodno je probajte i Vi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име