Zbog situacije sa virusom frizerski saloni u celom svetu su čas zatvoreni čas otvoreni. Zato su se žene, kako tvrde profesionalni frizeri, odlučile za kratke frizure za proleće 2021, ali i one stilove koji izgledaju opušteno i lako se održavaju.Čak i one žene koje su uvek nosile dugu kosu su se odlučile da je skrate jet je tako lakše oblikuju i neguju. Sada postoji želja za eksperimentisanjem više nego ranije. Isprobajte sve što poželite jer ćete tako pronaći neke stilove za koje niste ni znali da vam prelepo stoje. Pogledajte šta su frizeri pripremili za ovu sezonu, koje su to popularne kratke frizure za proleće 2021 koje su trenutno veliki hit na društvenim mrežama.

 

Piksi

Za razliku od predhodnih godina ove sezone žene žude za nečim novim. Prema podacima google pretrage najviše se traže i razgledaju kratke frizure. Potražnja u frizerskim salonima širom Velike Britanije za piksi i bob stilovima je porasla za čak 100%. Dobra strana konkretno piksi stilova jeste što su veoma raznovrsni i prilagodljivi svakom obliku lica. Popularne su varijante sa stepenima i šiškama kao i malo duži krajevi pozadi. Međutim, ako vama ne odgovaraju ove piksi varijante onda se možete odlučiti za neki drugi piksi stil jer su svi u trendu. Ono što se od piksi stilova zahteva jeste da izgledaju što jednostavnije i ležernije. Pritom ovakva kratka kosa prelepo izgleda uz prolećne i letnje odevne kombinacije. Sama po sebi je upadljiva pa vam ni nakit ni šminka nisu previše potrebni. Mnoge poznate ličnosti ove sezone nose piksi koji i pored maske dolazi do izražaja. Izaberite za početak piksi sa šiškama jer se sa njima najlakše možete igrati. Guste šiške, kratke, baby šiške, šiške duže na krajevima ili bočne uz piksi fenomenalno izgledaju. Isprobajte sami i pronađite onu varijantu koja vama najlepše stoji.

 

Kratke frizure za proleće 2021 – Shag stil

Shag frizure ili takozvani čupavci su bili veliki hit tokom 70 – tih. Nosile su ih uglavnom poznate rok zvezde kako muškarci tako i žene. Veliki comeback su doživele 90 – tih i od tada se i razvijaju odnosno modernizuju tako da su danas mnogo lepše i svestranije nego nekada. Shag karakterišu kratki slojevi koji se uglavnom kreću oko lica i uokviruju ga. Podseća i na sada aktuelan mullet stil. Ono što se ove sezone zahteva kada je u pitanju ovaj stil jeste da izgleda što prirodnije odnosno da ima dosta uvojaka i talasa. Dužine su različite kao i načini oblikovanja šiški. Traže se guste šiške koje shag daju dodatni volumen. Takođe uz shag se sve češće nose i zavesa šiške koje su duže, uvijene s’polja tako da je sve razigrano, voluminozno, dinamično i podseća na karnere. Shag u kombinaciji sa zavesa šiškama je obično duži, kreće se malo ispod ramena.

 

Puno stepena

Ove sezone nosi se kratka kosa sa puno stepena jer joj oni daju potreban volumen, dinamičnost i lepršavost. Ako imate gustu kosu onda je stanjivanjem uz pomoć slojeva možete ukrotiti i dati joj potreban oblik. Ako vam je kosa prirodno ravna onda će je različita dužina stepena učiniti mekšom i punom života, a ne više slepljenom kao što je uglavnom slučaj kod ravne i tanke kose. Stepeni se mogu na razne načina oblikovati i samim tim prilagoditi svakom obliku lica kao i tipu kose. Isprobajte što više slojeva na prirodno kovrdžavoj kosi koja ima dužinu do brade. Kombinujte je sa šiškama preko čela . Ovako spiralna kosa kao na slici izgleda zaista nežno i privlačno. Na dužoj bob ili lob frizuri takođe isprobajte stepene i videćete drastičnu razliku. Frizeri smatraju da stepeni svima odgovaraju i da ih treba isprobati.

 

Kratke frizure za proleće 2021 – Zavesa šiške

Već početkom godine se videlo da popularnost zavesa šiški sve više raste. Za njih se smatra da se u odnosu na ostale vrste šiški najlakše održavaju.Bilo da su malo kraće ili duže one predstavljaju prelep okvir za lice. Mogu se razdeliti po sredini čime posebno naglašavaju jagodice i obraze. Jednostavnost, svestranost i lepršavost ovih šiški je samo još jedan od razloga zašto ih žene sve više nose i traže.

 

Mullet piksi

Kratki stilovi se uvek mogu kombinovati i prilagođavati najnovijim trendovima. Kao primer možemo navesti mullet koji je bio veliki hit prošle godine, ali je nastavio da se nosi i početkom ove godine. Sada se traži njegovo kombinovanje sa piksi stilom. Naime, kosa je napred i sa strane kratka kao piksi, a pozati duža i tanja kao mullet stil. Mnoge poznate zvezde nose ovaj miks koji izgleda mladalački i avanturistički. Mullet se mora održavati i redovno kratiti, jer kada poraste izgubi svoj oblik jer je sam po sebi specifičan. Međutim, jednostavno se oblikuje i oko njega nema nekog velikog posla. Ako vam je kosa prirodno talasasta onda ovaj stil izgleda još lepše i privlačnije jer dobija na teksturi.

 

Kratke frizure za proleće 2021 – Brit bob

Bob ili paž nikada neće izaći iz mode. Radi se o veoma raznovrsnim i svestranim frizurama koje mogu nositi sve žene bez obzira na oblik lica, tip kose ili godine starosti. Jedan od omiljenih stilova jeste brit bob. To je u stvari skraćenica za britanski bob. Ovde je kosa kraća, negde između piksi i boba. Takođe podseća i na Dajanin bob o kome smo već pisali. Ima dosta slojeva pa se samim tim može na više načina stilizovati i svaki put će izgledati kul i jedinstveno. Možete ga nositi i bez šiški odnosno sa razdeljkom na sredini. Pravo je osveženje ovog proleća.

 

Francuski bob

Ovo je klasična bob varijanta, a možda i najstarija. Karakteriše ga kraća dužina obično do obraza ili brade i šiške koje su uglavnom kraće, resaste i prekrivaju čelo. Odraz je pariške nonšarlantnosti i jednostavnosti. Da biste francuskom bobu dali potreban sjaj i glatkoću stavite neko ulje. Parižanke znaju šta je dobro i u modi, one veoma često i diktiraju trendove. Zato ih slobodno kopirajte i isprobajte ovu zanimljivu bob varijantu. Možda je to baš ona prava kratka frizura za kojom ste toliko dugo tragali. Francuski bob posebno dolazi do izražaja na crnoj i smeđoj boji mada ga možete nositi i na svim drugim nijansama kose.