Kratke teksas jakne su popularne ove sezone. Dolaze u različitim modelima i lepo se kombinuju sa ostalom garderobom, naročito letnjom. Ove jakne su vanvremenske i nikada neće izaći iz mode. Najčešće se nose u proleće i leti, ali se mogu uklapati i kao deo zimskih i jesenjih odevnih kombinacija ispod kaputa ili zimskih jakni. Međutim, najlepše izgledaju kao deo letnjih kombinacija. Nose se preko majica kratkih rukava, haljina, uz suknje i pantalone od različitog materijala.

Obično se misli da su ove jakne namenjene mlađim ženama i da se nose samo u  kežual prilikama. Međutim, nije tako. Mogu biti svestrane, sve zavisi kako ih uklapate sa ostalom garderobom. To znači da kratke teksas jakne kao i one duže i ukrašene možete nositi u svim prilikama i takođe, odgovaraju svim ženama bez obzira na godine.

Preko haljine

Klasičan teksas je prilagodljiv drugim materijala kao i bojama i printovima. Zato ove moderne jakne lepo stoje uz romantične, razigrane, letnje haljine. To mogu biti različiti modeli haljina,od mini do maksi. Takođe mogu imati bratele, kratke rukave ili biti bez rukava. Ove haljine mogu biti jednobojne, svetlije ili tamnije kao i sa zanimljivim printovima kao što su pruge ili tufne. Idu i uz različitu obuću od papuča, preko sandala do patika sve u zavisnosti od prilike u kojima nosite određene odevne kombinacije.

Kratke teksas jakne uz suknje

Ovde važi isto pravilo kao i kod haljina. Suknje mogu biti različitih modela, boja, printova i dužina. Od mini suknje sa tufnastim printom, preko asimetrične svilene, svečanije pastelne suknje do olovka suknje i sandala na štiklu ili baletanki za poslovne prilike. Birajte model jakne koji odgovara Vašem stilu. Klasični modeli se najlakše kombinuju i mogu se nositi u svim prilikama. Iscepani, ukrašeni modeli  su za neke opuštenije, kežual prilike.

Teksas uz teksas

Prirodna, vanvremenska kombinacija koja će se uvek nositi. Ne možete pogrešiti ako uz ove jakne uklapate svoje omiljene farmerke, teksas suknje i šotceve i to čak i u različitim bojama. Na primer kombinujete beli i teget teksas, ili crveni i teget teksas, braon i teget itd. Ima bezbroj mogućnosti. Slobodno kombinujte i pronađite onu kombinaciju boja i odeće od teksasa koja Vam najbolje pristaje.

Kratke teksas jakne za sportske aktivnosti

Navikli smo da kada se bavimo nekim sportom nosimo trenerke i to gornji deo umesto jakne. Međutim, umesto gornjeg dela trenerki obucite teksas jaknu. Ona se savršeno uklapa uz sve vrste trenerki, helanki, biciklističkih koji su sada u modi kao i belih majica na bratele i kratkih rukava, zatim crop top sportskih majica i grudnjaka koji su takođe deo sportske opreme. Uz sve to idu patike i veća torba ili ranac.

Za poslovne prilike

Za poslovne prilike uz ove jakne uklapajte klasične farmerke, olovka suknje, elegantne poslovne haljine kao i cullotes pantalone. Uz cullotes pantalone nosite cipele na štiklu, a bluza bi trebalo da bude elegantnog, jednostavnijeg kroja i u neutralnoj boji poput bele, bež ili sive. Za posao pristaje bela teksas jakna. Jer bela boja, pa čak i beli teksas, deluje elegantno, otmeno i sofisticirano.