Sada poznata pevačica jedva da podseća na tipičnu devojku iz Kalifornije rođene pod imenom Katheryn Elizabeth Hudson. Pevačici je 25. oktobra rođendan i to 29 po redu. Eto zgodnog razloga da pogledate kako se ova pevačica transformisala kroz karijeru i njene uspone i padove.
Devojka iz Kalifornije

Rođena je 25 oktobra 1984. godine u Santa Barbari kao drugo dete. Iz tog perioda često navodi da i nije imala neko detinjstvo. U izjavi Vanity Fair časopisu najviše se požalila na stroga i religiozna pravila u porodici. Kako Katy tvrdi, ona osim Biblije nije smela ništa drugo da čita, a osim muzike ništa što nije u nekoj vezi sa verom. Takođe, bilo joj je zabranjeno da koristi fraze uobičajene u spoljnom svetu poput reči đavolje, prljavi đavo i sl.

Prve note i početak

Časove pevanja je počela da uzima još kao tinejdžer i ubrzo iz rodne Santa Barbare odlazi u Nešvil gde su njeni roditelji imali veze sa krugovima koji su producirali Hrišćansku muziku. Sa 16 godina, 2001 ona izdaje svoj prvi album Hrišćanske muzike pod nazivom Katy Hadson. Na žalost taj album je doživeo fijasko i totalni finansijski i komercijalni neuspeh uvećan činjenicom da je ta izdavačka kuća uskoro i bankrotirala.

Druga šansa

Sledeća šansa pevačici se ukazala već sledeće godine kada se preselila u Los Anđeles i uspostavila saradnju sa studiom Jagged Little Pill producenta Glen Ballard-a. Naredne tri godine provodi u spremanju materijala i muzike, ali takođe bez uspeha. Izgledalo je da niko nije zainteresovan za takvu vrstu muzike. 2004 godine, Matrix, tim producenata koji stoji iza pevača poput Britney Spears, Avril Lavigne i Christine Aguilere angažuje Katy kao vodeći vokal na zajedničkom projektu te tri pevačice. I taj projekat je završio neslavno i opet se sve vratilo na početak.

Veliki Preokret

2007 godine sve se munjevito promenilo kada je pevačica potpisala ugovor sa kućom Capitol Records i promenila ime u Katy Perry. Njen album pod nazivom One of the Boys je bio veliki hit i već naredne godine pevačica postaje mega zvezda.

Njen Heroj

Tu 2008 godinu ona provodi uglavnom na turnejama i tu se zaljubljuje u frontmena grupe Gym Class Heroes Travie McCoy-a. Par je čak i upriličio veridbu, ali nije im bilo suđeno.Nakon godinu dana zajedničkog života, raskidaju veridbu a pevačica je u to vreme često bila dovođena u vezu sa Benji Maddenom i Josh Grobanom.

Russell Brand

Početkom 2009 godine Katy započinje veliku svetsku turneju i nastupala je i na dodeli Gremi nagrade gde je njena kompozicija I Kissed a Girl. bila u nominaciji za najbolje otkrovenje godine. Na dodeli MTV nagrade te godine viđena je po prvi put u društvu Russel Brand-a. Sledi zajednički odmor na Tajlandu i u Londonu, nakon čega je i njihova veza postala zvanična.

On je Onaj Pravi

Nakon četiri meseci zabavljanja učinilo se da je ovaj bivši zavisnik od seksa i poznati zavodnik onaj pravi. Sledeće godine par se i verio i sve je kulminiralo intimnim venčanjem 23 oktobra 2010 godine.

Novi Album

2010 godine Katy objavljuje svoj novi album Teenage Dream, i on je po broju hitova kojih je bilo čak pet samo na vrhu Bilbord liste, nadmašio prethodni album. Kao rezultat sledi više Gremi nominacija za tu godinu.

Početak kraja veze sa Rasselom

30 decembra 2011 godine, svega 16 meseci nakon venčanja, Russel podnosi zahtev za razvod sa sledećim javnim saopštenjem. “Na žalost, Katy i ja više ne možemo živeti u braku”.  Da stvari budu gore, pevačica je za zahtev saznala iz SMS-a. Pozadina cele stvari ležala je u činjenici da je Russel sve vreme zajedničkog života bio neveran, ali i da je Katy toga bila itekako svesna. Katy je bila mnogo blaža opisujući razloge za ravod braka biranim rečima da njihov zajednički život nije mogao da se odupre izazovima koje ona ima kao slavna ličnost.

Kratkotrajna uteha

Pevačica utehu nalazi u radu. 2012 godine sarađuje sa gitaristom Florence + the Machine, Robertom Ackroydom

Debi na velikom ekranu

Svojim dokumentarnim filmom Katy Perry: Part of Me, pevačica pravi i svoj debi na velikom ekranu. Opisujući njenu turneju, film postiže veliki uspeh

John Mayer

Sa John Mayerom je prvi put viđena u avgustu 2012 godine.U početku se činilo da će ova romansa biti kratkog daha, i uprkos glasinama koje su kolale o raskidu, par je na leto definitivno dokazao da još uvek funkcioniše.

Par iz snova

Od tada ovaj par funkcioniše besprekorno i izgleda da je njihova veza sve jača i jača. Kako stvari stoje, pevačica je uspešno ukrotila playboja koji se nekada udvarao takvim lepoticama i divama poput Jessike Simpson, Taylor Swift, Jennifer Aniston i Jennifer Love Hewitt. Pevačica ubrzo objavljuje svoj 4 album Prism, zvanično oktobra 2013 godine. Kako sada stvari stoje, ova pevačica ima još puno toga da kaže. Mi joj želimo srećan rođendan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име