Kada su leti visoke temperature možete kod kuće i u kežual varijanti nositi raznovrsnu i raznobojnu letnju garderobu. Od jadranki do veoma kratke odeće koja više otkriva nego što pokriva. Međutim, na poslu se ne možete pojaviti tako obučeni jer poslovni kodeksi to ne dozvoljavaju. Zato Vam predlažemo da pogledate šta prema mišljenjima modnih stilista treba, a šta ne bi trebalo nositi na poslu kada su napolju visoke temperature.

1.    Možete se malo opustiti
Možete se opredeliti za biznis kežual varijantu koja podrazumeva nošenje odeće svetlijih boja i od tanjih i laganih materijala. Naprimer, uparite neku lepu majicu sa kratkim rukavima, farmerice i sako.
Možete se malo opustiti
2.    Ne preterujte sa opuštanjem
Po mišljenju stručnaka kratke pantalonice nisu prikladne za kancelariju, kao ni prekratke i upadljive crop top majice, golf košulje i kupaći kostim ispod odeće. Jer niste krenuli na plažu već na posao.
Ne preterujte sa opuštanjem
3.    Letnje haljine
Letnje haljine pored toga što mogu da Vas učine ženstvenijom i privlačnijom su i idealne za vrele letnje dane. Opredelite se za haljinu svetlijih boja i prijatnog kroja.
Letnje haljine
4.    Ne preterujte u izboru haljine
Izbegavajte haljine bez bratela i one koje otkrivaju previše grudi, ramena i leđa. Takođe budite oprezni prilikom izbora tkanine jer  suviše tanke, kratke i providne haljine sačuvajte za vikend.
Ne preterujte u izboru haljine
5.    Pokažite malo kožu
Bluze i haljine bez rukava su prihvatljive za mlađe žene tokom vrelih letnjih dana. Ali ako idete na sastanak sa klijentima obucite preko sako. Treba birati haljine i suknje koje su dužine do kolena ili malo iznad kolena.

Pokažite malo kožu
6.    Ne razgolićujte se previše
Za posao nije prikladno nositi odjednom i kratku majicu i kratke suknje ili pantalonice. Ako nosite kraću majicu onda je uparite sa dužom suknjom ili pantalonama i obrnuto.
 Ne razgolićujte se previše
7.    Zabavite se prilikom izbora cipela
Stilisti smatraju da na posao tokom leta možete nositi sandale sa visokom štiklom i platformama. One su generalno prihvatljive ako su Vam stopala čista i sakrivena.
Zabavite se prilikom izbora cipela
8.    Jadranke i papuče ne treba nositi
Jadranke, papuče i sandale koje su previše otvorene nisu prikladne za kancelariju. Zato ih ostavite kod kuće.
 Jadranke i papuče ne treba nositi
9.    Poželjni modni detalji
Potrebno je najpre obući klasičnu i neupadljivu letnju bluzu ili majicu. Zatim možete staviti tanji kaiš i dužu ogrlicu u nekoj svetloj boji. Takođe možete malo podebljati i karmin.
Poželjni modni detalji
10.    Ne treba biti u trendu od glave do pete
Drečave, neonske boje su u trendu ovog leta. Međutim, u kancelariji ne možete ovu boju nositi od glave do pete. Generalno, za kancelariju nije odeća koja skreće pogled na Vas, a ne na Vaš rad.
Ne treba biti u trendu od glave do pete
11.    Eksperimentišite sa interesantnim torbama
Torbe u svetlim neutralnim bojama sa interesantnim printom i prikladnim krojem odlično pristaju i osvežavaju klasičnu poslovnu garderobu.
Eksperimentišite sa interesantnim torbama
12.    Izbegavajte tamne torbe
Torbe u crnoj i drugim tamnim bojama privlače sunce i teške su za letnje vrućine, zato ih ostavite za jesen i zimu. Odlučite se za svetlije i torbe od laganog materijala.
Izbegavajte tamne torbe

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име