Ako imate kratke noge onda bi trebalo da birate odeću koja će Vas izdužiti, a ne još više smanjiti. Zato Vam predlažemo da pogledate šta stilisti od odeće preporučuju damama sa kratkim nogama, a šta ne preporučuju.

1.    Držite se jednostavnih boja
Prilikom odabira odeće držite se onih sa jednostavnim bojama. Ako Vašu odevnu kombinaciju čini raznobojna odeća onda Vam je telo suviše razjedinjeno tojest svaki deo tela je priča za sebe. Međutim, upravo zbog kratkih nogu treba Vam odeća koja neće  istaći noge već će Vaše telo učiniti kompaktnijim i jedinstvenim.
 Držite se jednostavnih boja
2.    Izbegavajte duže suknje
Duža suknja će Vam noge učiniti još kraćim nego što zaista jesu. Zato se preporučuju mini suknje ili one koje su barem do sredine butina. Ne preporučuju se kratke majice već je najbolja opcija bebidol košulja ili slojevita bluza.
Izbegavajte duže suknje
3.    Izbegavajte cipele sa kaišem oko članka
Možda ste videli neke slatke cipele sa kaišem oko zgloba, ali takve cipele ne odgovaraju damama sa kraćim nogama. One seku ( ne bukvalno) noge i čine ih još kraćim. Zato nabavite cipele bez kaiševa jer će one izdužiti Vaše noge. Takođe, ne bi trebalo da nosite ni čizme do članka.
 Izbegavajte cipele sa kaišem oko članka
4.    Visoke potpetice
Damama sa kratkim nogama se preporučuju cipele sa visokim štiklama jer će one izdužiti Vaše noge. Visoke štikle naročito dobro idu uz duže pantalone jer tada niko neće provaliti da su Vam noge kraće.
 Visoke potpetice
5.    Visoki struk
Čak iako su farmerice sa uskim strukom u trendu one nisu najbolja opcija za kratke noge. Opredelite se za suknje, haljine i pantalone sa visokim ili dubokim strukom jer će one stvoriti efekat da su Vam noge duže. Izbegavajte bodycon i preuske haljine.
Visoki struk

6.    Bez uskih pantalona
Ako imate kratke noge onda nikako ne nosite uske pantalone jer će one samo istaći Vašu zadnjicu i još više skratiti noge. Dakle, birajte pantalone sa ravnim nogavicama ili zvonare. Možete se opredeliti za tamnije nijanse, ali i za pruge.
 Bez uskih pantalona
7.    Maksi suknje i haljine
Možda ćete se iznenaditi, ali dame sa kratkim nogama mogu da nose duge suknje i haljine. One mogu dati vizuelni efekat da su Vam noge duže. Trik je da suknja ne bude predugačka i da se ne vlači po podu.
Maksi suknje i haljine

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име