Majorka (Mallorca) je najveće Špansko ostrvo i sa ostrvima Minorcom i Ibicom čine arhipelag Balearskih ostrva. Nalaze se u Sredozemnom moru, istočno od Španskog kopna. Majorka je poznata kao jedno od najlepših turističkih destinacija u Evropi pa i u svetu.

Glavni administrativni centar je glavni grad Palma sa oko 400.000 stanovnika, takođe je i mondensko mesto sa mnogo luksuznih hotela, bogatom istorijom, ogromnom lukom, modernim saobraćajnicama i sve je podređeno turistima koji dolaze iz svih krajeva sveta.

tvrdjava majorkaGradom dominira katedrala iz XIII veka koju svakako treba posetiti. Klima je mediteranska sa velikim brojem sunčanih dana. Ovo ostrvo je idealno mesto za odmor od ranog proleća do pozne jeseni. Prosečna temperatura je oko 27 stepeni, što boravak na ovom ostrvu čini još prijatnijim.

Kada završite sa izletima po bajokvitim predelima Majorke i obiđete plaže od kojih zastaje dah, dobro se odmorite za šoping koji je najpovoljnija stvar na ostrvu. U samom gradu Palmi postoji bezbroj radnji poznatih brendova (Zara, Mango, Strdivarius, Women Secret, Bershka, Desigual…) u kojima su cene vrlo niske. Jedan od razloga je to što su neki od ovih brendova upravo Španski. Postoji i outlet tržni centar Festival Park u kome ćete u ambijentu pravog zabavnog parka uživati u radnjama sa neverovatnim sniženjima, bioskopima, restoranima.

Smeštaj koji imate u ponudi u našim turističkim agencijama je u mestima oko glavnog grada Palma. U zavisnosti od toga kakav odmor vama odgovara, lako ćete se odlučiti za mesto baš po vašoj meri. Evo naših predloga:

ulica palmaCan Pastilla je mesto najbliže aerodromu. Sačinjeno je od malih živopisnih ulica koje vode do luke San Antonio de la Playa. Život se odvija u brojnim restoranima, barovima i pabovima. Plažom i šetalištem Can Pastilla je spojena sa letvalištima Playa de Palma i El Arenal..

Playa de Palma i El arenal su letvališta na južnoj obali Majorke, 10 Km od grada Palma i 5 Km od aerodroma. Plaže u ovoj oblasti su obeležene plavom zastavicom zbog čistoće i kvaliteta vode. Mnogobrojni restorani, barovi i diskoteke čine ova mesta privlačnim, pre svega mladima.

Magaluf se nalazi u jugozapadnom delu Majorke, udaljen 16 Km od grada Palma. Mesto obiluje prodavnicama, restoranima i diskotekama u kojima zabava traje do duboko u noć. Neki od najpoznatijih DJ-eva današnjice gostuju upravo u diskotekama u Magalufu.

Palma Nova je za razliku od Magalufa mirnije mesto i preporučuje se porodicama. Smeštena je 12 Km južno od Palme i oko 25 Km od aerodroma.

Paguera je popularno primorsko mesto u velikoj lepoj uvali, najzapadnije u odnosu na druga letvoališta ove regije. Idealno mesto za porodični odmor. Od aerodroma je udaljeno 35 Km.

cala pi

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име