Od tankih obrva preko upadljivih boja pa sve do prirodnog izgleda pogledajte koji su to najveći make up trendovi za leto 2022 godine.

 make up trendovi za leto 2022 sminka
Svaka sezona donosi sa sobom i nove trendove. Neki od njih se u mnogome oslanjaju na retro stilove pogotovo one iz 90 – tih i 2000 – tih godina prošlog veka. Leto je , inače, pravo vreme za eksperimentisanje i zato vam šminkeri preporučuju da ispobate neke boje ajlajnera, senki ili karmina koje do sada niste nosili. Make up trendovi za leto 2022 imaju za cilj da izgledate zabavno, ali i originalno sa stilom. Ako ste spremne da prihvatite izazov bajkovite estetike i raznobojne šminke onda pogledajte o kojim je trendovima reč.

1.Kristali na očima

 kristali na ocima
Kada je u pitanju način šminkanja ove sezone je akcenat na očima. Pod uticajem serije „Euphoria“ ponovo se vraćaju trendovi s’kraja prošlog veka kao što su i kristali na očima. Obično se stavljaju na obrvama, u uglu oka pa čak i duž obraza. Možete napraviti hrabar look sa nekim velikim kristalom ili koristiti više sitnih. Dominiraju beli biseri, al i kristali u metalik nijansama srebra i zlata. Daju blistavu i elegantnu završnicu kako minimalističkom tako i glamuroznom načinu šminkanja očiju.

2.Make up trendovi za leto 2022 – Upadljive usne

 make up trendovi za leto 2022 upadljive usne
Upadljive nijanse karmina su ove sezone doživele veliki comeback.Prosto ne znate za koju boju da se odlučite. Šminkeri preporučuju nijanse korala i bobičastog voća koje su mnoge poznate ličnosti ovih dana nosile na crvenom tepihu. Jarko crvene usne su svuda oko nas. Veoma su svestrane, odgovaraju svakom tipu kože i pritom su dobar izbor i za dnevnu i za večernju šminku.

3.Metalik senka

 metalik senke
Senke u metalik nijansama srebra i zlata koje izgledaju pomalo vlažno su jedan od najvećih trendova u ovom trenutku. Senka mora da ima dovoljno pigmenta kako bi se presijavala pod uticajem svetlosti. Prelepo izgledaju u kombinaciji sa mačjim pogledom. Ovo je oživljeni retro stil 2000 – tih. Inače boja srebra će biti jedna od najpopularnijih nijansi ovog leta, pored metalik srebrnih senki, nosiće se i metalik šnalice kao i kristali na očima.

4.Make up trendovi za leto 2022 – Upadljivo rumenilo

 upadljivo rumenilo
Pod uticajem TikToka ponovo u prvi plan izbijaju upadljivi, rumeni obrazi. Čak se rumenilo stavlja tik ispod očiju kako bi se osvetlilo lice i samim tim delovalo manje umorno. Upadljivo rumenilo se najčešće kombinuje sa pink senkom, bordo karminom i svetlucavom kremom na sredini čela, duž nosa i brade.

5.Senke u jarkim bojama

senke u jarkim bojama
Pored metalik ovog leta nosiće se i senke u jarkim, upadljivim, tipično letnjim bojama kao što su jarko žuta, neonsko zelena, narandžasta i ružičasta. Možete i kombinovati više jarkih boja na očima. Na primer, stavite žutu senku na kapcima do obrvične kosti, a zatim ružičastom olovkom pređite iznad linije trepavice i duž suzne kapi, napravite krilo olovkom odnosno mačji pogled i to je to.

6.Olovka u boji po suznoj liniji oka

 plavi ajlajner po donjoj liniji oka
Pored jarkih i upadljivih senki ovog leta hit je i iscrtavanje suzne linije oka olovkom ili ajlajnerom u nekoj upadljivoj boji kao što je na primer plava. Ovakav način šminkanja očiju je sada veliki trend na TikToku. Uglavnom podrazumeva cat eye u kombinaciji sa plavom linijom po donjoj liniji oka.

7.Make up trendovi za leto 2022 – Pastelne boje

 pastelne boje make up trendovi za leto 2022
Najbolja stvar kod pastelnih boja jeste što možete da počnete da ih nosite već tokom proleća i tako nastavite do kraja leta. Uparite pastelne senke sa neutralnom bojom za usne i prozirnim voskom za obrve i izgledaćete prelepo i romantično gde god da se pojavite.

8.Nijanse bronze

 make up trendovi za leto 2022 bronza
Dok ne pocrnite i dobijete prelepi bronzani ten, koji je u trendu, isprobajte šminku u ovoj boji. Uparite svetlucavu bakarnu senku sa bronzerom i neutralnim ružom i dobićete savršen letnji izgled.