Marame su svestrani i vanvremenski modni detalji koji se mogu nositi tokom cele godine. U hladnijim mesecima nas štite i greju dok u toplijim godišnjim dobima marame mogu da ulepšaju i osveže svaku odevnu kombinaciju.  Za leto izaberite svilene i tanje marame u svetlijim bojama i razigranim printovima. Kako ćete nositi marame zavisi od Vaše kreativnosti i raspoloženja. Mi Vam ovoga puta predstavljamo neke od interesantnih i modernih  načina na koje možete ovog leta nositi svoje omiljene marame.
1.    Oko vrata
Počinjemo od osnovnog ili klasičnog načina nošenja marame, a to je oko vrata. Lagane i tanke marame možete i tokom letnjih vrućina nositi oko vrata. Vežite je u krug ili pustite krajeve da vise. Na ovaj način ćete jednostavne dnevne letnje kombinacije osvežiti i učiniti raskošnijim i zanimljivijim.


2.    Oko struka
Marame tokom leta možete vezati oko struka kao kaiš. Ali one nisu tu da bi držale pantalone ili suknje već da bi ulepšale i začinile Vaše odevne kombinacije. Na primer oko bele košulja haljine možete slobodno vezati raznobojnu maramu dok uz svečanije haljine birajte marame sa diskretnijim kombinacijama boja.


3.    Bandana
Bandana marame postoje u obliku trougla i kvadrata. Mogu se saviti i nositi na više različitih načina. Idealno su rešenje za vetrovite letnje dane jer će Vam kosu držati na jednom mestu i neće joj dozvoliti da leti na sve strane. Takođe bandana marama Vam može zaštititi kosu od direktnog sunčevog zračenja na plaži.


4.    Kao traka za kosu
Maramu uvek možete iskoristiti kao traku za kosu. Vežite je oko glave, upletite u kosu, vežite njome rep. Nosite je uz punđu, pletenice, puštenu talasastu ili ravnu kosu. Sa maramom u kosi izgledaćete neodoljivo i ženstveno.

5.    Kao modni detalj na torbi
Ukoliko su Vaše svakodnevne torbe jednostavnog oblika i u neutralnim bojama onda ih možete osvežiti lepršavim i šarenim maramama vezanim oko drške. Na ovaj način ćete celokupnu odevnu kombinaciju učiniti elegantnijom i luksuznijom.


6.    Marama umesto odeće
Želite da izgledate stilizovano na plaži, a niste mnogo odeće poneli. Pored Vas je šira marama pa je slobodno vežite kao bluzu ili pak oko struka kao suknju. Izgledaćete ženstveno i originalno i verovatno će Vas neke devojke i kopirati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име