Ukoliko planirate odlazak na neku zabavu kao što su proslave matura, godišnjica, svadbe i slična veselja onda sigurno razmišljate o tome šta ćete obući, ali i kakvu ćete frizuru nositi. Možete  se opredeliti za raznovrsne svečane frizure sve u zavisnosti od dužine i tipa kose.  Ali ako imate bob frizuru, onda Vam sledeći primeri mogu pomoći oko izbora Vaše idealne svečane frizure.
1.    Romantična bob frizura
Ova romantična bob frizura podseća na frizuru moderne princeze. Naročito lepo stoji na braon kosi sa crvenkastim pramenovima. Na čistoj kosi ( dan nakon pranja kose) napravite razdeljak i šiške pomerite u stranu, a slojeve pustite da se lagano spuštaju i nežno uokviruju lice. Koristite figaro za uvijanje pramenova i sprej ili penu za kosu da bi frizura trajala celo veče, a možda i duže. Ako Vam je kosa duža onda napravite pozadi nisku punđu, a uvijene pramenove pustite da se slobodno vijore oko lica. S’obzirom da se radi o romantičnoj frizuri šminka bi trebalo da bude nežnija kao što su nežno roze karmin i suptilni zadimljeni pogled. Romantična bob frizura najlepše stoji uz elegantne, svečane haljine.

 romanticna bob frizura
2.    Glamurozni kovrdžavi bob
Glamurozne kovrdže su poslednjih godina postale omiljene frizure poznatih dama na crvenom tepihu. Ove kovrdže najlepše stoje na plavoj bob frizuri. Da biste postigli ovu glamuroznu frizuru fenirajte kosu uspravno koristeći okruglu četku. Tokom feniranja izdvajajte deblje pramenove. Zatim ove pramenove uvijte figarom ka unutrašnjoj strani. Na kraju isprskajte kosu lakom i očešljajte one delove koji štrče i idu iza uveta. Uz glamurozni kovrdžavi bob ide crveni karmin,zlatni nakit ili upadljivija haljina.
glamurozni kovrdzavi bob
3.    Talasasti plavi bob srednje dužine
Talasi će jednostavnu bob frizuru pretvoriti u elegantnu svečanu frizuru. Sve što je potrebno jeste da nanesete penu za volumen kose na vlažnu kosu. Zatim kosu fenirajte velikom okruglom četkom. Figarom pravite šire lokne koje su na površini uvijene ka spoljnoj strani. Na kraju prstima prođite kroz kosu i lepo je raširite da bi bila što bujnija i bogatija. Ovo je predivna i ženstvena frizura koju zaista možete nositi u svim svečanim prilikama.

 talasasti plavi bob srednje duzine
4.    Slojeviti bob
Ova frizura je slična prethodnoj s tim što ima manje volumena.  Volumena nema na temenu glave već su šiške uredno uvijene spolja. Od uveta kreću talasi koji su kraći i spuštaju se ka vratu vizuelno ublažavajući četvrtasti oblik vilice. Inače slojeviti bob se preporučuje damama sa četvrtastim oblikom lica.

 Slojeviti bob
5.    Kratki talasasti bob sa rajfom
Ukoliko imate kraći bob bez obzira da li Vam je kosa ravna ili talasasta uvek možete na krajevima napraviti manje talase, a odozgo staviti rajf u metalik boji ili krunicu i izgledaće prelepo i romantično.

Kratki talasasti bob sa rajfom
6.    Klasični francuski bob
Predivna frizura koja se može postići i na ravnoj i na talasastoj kosi. Ako Vam je kosa  talasasta onda je pustite da se prirodno osuši. Nakon toga možete figarom uviti šiške i prednje slojeve kako bi frizura dobila potreban oblik. Ravnu kosu uvijajte figarom u manje lokne i isprskajte lakom da bi duže trajala.

   Klasični francuski bob
7.    Bob sa volumenom
Ova frizura odgovara damama sa kratkom prirodno talasastom kosom. Gelom za volumen kose pređite prstima kroz kosu od korena do krajeva. Ne preterujte sa količinom gela bitno je samo da ga ravnomerno nanesete. Isfenirajte celu kosu, a zatim prstima razdvojte i razmrsite lokne da bi bile mekše. Možete koristiti i figaro na šiškama i tamo gde mislite da treba. Na kraju isprskajte kosu lakom da bi duže trajala.

  Bob sa volumenom

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име