Žene vole marame. Svilene, od muslina, žoržeta, lana, od viskoze ili pamuka, danas se na našem tržištu mogu naći najrazličitijih oblika, veličina i dezena. Od jednobojnih do onih šarenih, uvek su moderne i obogatiće svaku odevnu kombinaciju, naravno, ako se adekvatno kombinuju sa garderobom ili aksesoarom.

Marame i ešarpe su komad odeće koji može učiniti izgled elegantnijim ili opuštenijim, u zavisnosti na koj način je nosimo. Dobra stvar sa maramama jeste što ne pitaju za godišnje doba, pa su podjednako efektne i zimi i leti.

marama 1Možemo ih naći svuda. U indijan šopovima, New Yorker-u, Six-u, Kotonu, Accessorize-u, PS -u, a na sasvim dobar kvalitet i povoljnu cenu možete naići i u prodavnicama kineske robe.

Evo nekoliko saveta kako nositi marame.

Arafatke, retro fazon – Lepo idu uz patike i kraću jaknu. Odišu nekim retro, opuštenim fazonom. Takođe fino izgledaju uz teksas i suknje do kolena. Samo je bitno ukombinovati boje.

Pamučne ešarpe sa čvorovima – Na oba kraja napravite čvor i samo prebacite preko ramena i ostavite da padaju na prednjoj strani. Lepo izgledaju sa tanjim džemperom i farmerkama.

Marama kao zamena za šal – To je zapravo najjednostavniji način. Postoje duge svilene marame različitih šara. Savršene su za proleće ili jesen sa cvetnim printom. Možete ih samo ostaviti da padaju sa ramena, ali i zabaciti jedan kraj iza leđa. Ostavlja utisak romantičnog izgleda.

Ešarpe zimi – Jedna od funkcija marame je da ugreje, lako služe kao zamene za šal u hladnim danima. Zimi se mogu samo prebaciti preko ramena a krajevi sakriti ispod revera kaputa ili jakni. Tko jedna lepa ešarpa može razbiti monotoniju zimskih tamnih boja.

Velike prozirne marame – Kao stvorene su za leto. Možete je obaviti oko struka na plazi, preko kupaćeg kostima, napraviti haljinu ili top.

Džipsi marame – prekrijte čelo i obuhvatite celu kosu. Lepo pristaje i na dugoj kosi a i na tzv. muškim frizurama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име