1. Pripremite kapke

Fiksirajte senku, tako što ćete pre nego što je nanesete na kapak namazati tanak sloj tečnog ili staviti malo pudera u prahu. Ukoliko ste se opredelile za svetlu boju senke, korektorom prekrite sve sitne kapilare.

2. Uredne obrve

Novi trend podrazumeva punije obrve i zato je dovoljno ukloniti one dlačice koje štrče. Neka se obrve lome u liniji sa spoljnom ivicom irisa.

3. Naoružajte se efikasnim „oružjem“

Četkice za senku sa kratkim dlačicama pružaju mnogo veću preciznost i kontrolu, pa su dobre za definisanje i izvlačenje linija. One sa dužim dlačicama su mekše i manje precizne, pa zato i bolje za senčenje i druge efekte.

4. Koristite različite nijanse pravilno

–          Najtamnijom nijansom definišite linije oka

–          Najsvetliju nijansu nanesite tik ispod oka

–          Duž kapka nanesite srednji ton

–          Za nijansu tamnijim tonom oivičite kapak

sminka oci 1       5. Vešto naglasite oblik očiju

Šminkeri su nam otkrili kako da na najbolji način istaknemo naše adute.

Male oči: Vizuelno povećajte oči svetlim, sjajnim senkama – tamne nijanse ih još više mogu smanjiti. Ukoliko koristite olovku za oči ili ajlajner, iscrtajte samo gornju liniju oka. Trik za povećavanje : nanesite maskaru na donje trepavice,a samo na središnji deo donjih!

Usko postavljene oči: Na spoljni ugao očiju nanesite intenzivniju senku i iscrtajte deblju liniju olovkom kako biste skrenuli pažnju upravo na ovaj deo. Unutrašnju stranu ostavite „čistom“. Prvo nanesite jedan sloj maskare, a zatim ka spoljnoj ivici još jedan.

Iskošene oči: Bezizražajni kapci mogu da učine da oči izgledaju manje nego što jesu. Uz pomoć senke iscrtajte liniju kapka simulirajući dubinu. Najpre nanesite svetlu senku skoro do linije obrva, a zatim celom dužinom gornje linije oka nanesite tamnu nijansu.

6. Mačkaste oči

Želite zavodljive oči u sekundi i bez mnogo truda? Iscrtajte donju i gornju ivicu oka mekanom crnom ili sivom olovkom, a zatim štapićem za uši omekšajte liniju. Za efekatmačkastih očiju liniju pri kraju blago izvucite na gore. Za superpreciznu liniju blago povucite spoljni ugao oka na gore. Drugom rukom nanosite ajlajner što je bliže moguće liniji trepavica.

7. Izlažirajte punoću

Čak iako se ne možete pohvaliti gustoćom trepavica, možete to izlažirati. Braon ili crnom olovkom za oči iscrtajte gornju liniju trepavica, ali iznutra. Tajna je da popunite prazan prostor između svake trepavice.

sminka oci 2     8. Recite zbogom podočnjacima

Potražite kremu za predeo oko očiju koja satrži vitamin K i C koji pomžu uklanjanju podočnjaka. Ukoliko koristite korektor, odaberite nijansu svetliju od vaše kože, savetuju šminkeri.

     9. Smanjite natečenost očiju

Umočite tupfer od vate u hladno mleko i stavite na oči 15 minuta. Mleko sadrži laktozu koja pomaže da se umanji natečenost. Takođe, potražite i gelove za oči koji sadrže kofein.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име