Leto je pravo vreme za kupovinu novih naočara za Sunce. Izbor je veliki jer su svi stilovi  u trendu. Od klasičnih do neobičnih oblika i retro varijanti. Sve  su prisutnije avijatičarske naočare koje oživljavaju osamdesete i  naočare koje daju mačkast izgled.
Naočare su postale neizostavni detalj i kod muškaraca i kod žena. One oslikavaju karakter osobe koja ih nosi. Zato ih treba birati tako da odgovaraju obliku Vašeg lica.

Ako imate usku bradu, a široko čelo i jagodice ( srcasti oblik lica ) za Vas su idealne naočare mačkastog i leptirastog  oblika, kao i klasične avijatičarske. One imaju zanimljivi oblik i usmeravaju pažnju na Vaše oči. Izbegavajte previše ukrašene naočare.

Ako Vam je lice dugo, a obrazi i brada uski ( izduženo lice ) birajte naočare sa širim okvirom i većim staklima, a nikako sa uskim okvirom. Za Vas su najbolje avijatičarske naočare  kao i  naočare čija su stakla različito nijansirana.

Ako  imate proporcionalno čelo, jagodice i vilicu ( ovalni oblik lica ) onda Vam pristaju svi oblici. Možete da se igrate sa različitim vrstama naočara.

Ako Vam je široko čelo i kvadratna vilica ( kvadratni oblik lica ) za Vas su najbolje okrugle mačkaste naočare čije su spoljašnje ivice blago povijene na gore, a nikako sa oštrim geometrijskim ivicama. Trebaju Vam  naočare koje će ublažiti crte lica. Dobro bi Vam pristajale i ukrašene naočare.

Ako Vam je široko lice oko jagodica, a usko čelo i vilica ( okrugli oblik lica ) izaberite naočare koje će vizuelno izdužiti Vaše lice. Najbolje Vam stoje naočare sa četvrtastim i pravougaonim oblikom. Izbegavajte okrugle naočare i stakla upadljivih boja.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име