Od kratkih crop stilova preko stepenastih pa sve do kosih varijanti pogledajte koje su to moderne bob frizure koje su veliki hit krajem 2021 godine, ali će sigurno biti veoma popularne i tokom 2022 godine.paz

Nije slučajno to što je bob ili kod nas poznatiji kao paž postigao toliko veliku popularnost kod žena širom sveta. Prvo radi se o jednom od najkorisnijih kratkih stilova koji se mogu stilizovati tako da naglase ono što je najlepše na ženskom licu i samim tim prikriju sve nedostatke. Mogu ih nositi sve žene bez obzira na oblik lica. To se naročito odnosi na ove nove i moderne bob frizure koje se oslanjaju na retro vibracije, ali su i prilagođene savremenim stilovima života.

Magija paža koji uokviruje lice posebno je naglašena na okruglom licu dajući okruglim, bucmastim obrazima potreban ugaoni oblik. Takve varijante najbolje izgledaju na tankoj i kosi srednje teksture. Ako imate ravnu i retku kosu onda je invertni bob najbolji izbor za vas jer kosi daje potreban volumen. Među velikim izborom raznovrsnih varijanti paž stilova modni stručnjaci su izdvojili top 12 koje će žene obožavati ove sezone. Pogledajte o kojim je stilovima reč.

1.Crop moderne bob frizure u stilu 90 – tihkratke moderne bob frizure

Ovo je jedna od najpopularnijih varijanti paža na društvenim mrežama. Pomalo nostalgičan, retro stil inspirisan duhom devedesetih nije samo karakterističan po dužini već i po načinu kako je ošišan. Ne radi se o preciznom šišanju, već o opuštenom i mladalačkom stilu koji podjednako privlačno izgleda i mesec dana nakon šišanja baš kao i prvog dana. Dobra strana ovog paža jeste što ne traži mnogo održavanja, a pritom vam u svakom momentu daje mladalački izgled.

2.Klasičan stilklasicni ravno sisani

Radi se o vanvremenskom stilu koji nikada neće izaći iz mode. Kosa je ravno šišana sa svih strana tako da ima takozvani četvrtasti oblik i dužinu malo iznad ramena. Ono što je dobra strana ove varijante boba jeste što se može fenirati i peglati tako da dobije glatki i sjajni ravni izgled, ali se može sušiti i prirodno bez nekog oblikovanja i tada dobija takozvani trendi neuredni i razbarušeni izgled.

3.Ravni pažravni

Ravni, elegantni, uredni paž je takođe veliki hit ove sezone. Kod ove varijante je najbitnije da kosa bude zdrava i negovana. Zato frizeri savetuju da ukoliko želite ovakvu frizuru da ključ nije toliko u stajlingu već je u pripremi. Posvetite pažnju svojoj kosi. Negujte je adekvatnim maskama, serumima i uljima kako bi dobila super zdrav, sjajni izgled.

4.Paž sa volumenomvoluminozni

Paž sa volumenom je dobar primer kako kratka frizura u svakom trenutku može da vas učini ženstvenim i privlačnim. Vešto nanošenje slojeva i oblikovanje čini ovaj stil jednostavnim i u isto vreme tako obimnim i neodoljivim da prosto prkosi gravitaciji. Žene ga obožavaju jer čak i uz klasičnu belu majicu ova frizura izgleda tako glamurozno.

5.Italijanske moderne bob frizureitalijanski

Pored klasičnog francuskog i modernog britanskog poslednjih dana veliku pažnju privlači i italijanski bob. Ovaj stil je primećen nakom ovogodišnje Milanske nedelje mode. Malo glamurozniji od ostalih ima punu i luksuzno izvajanu teksturu po kojoj su poznate italijanske filmske dive i manekenke kao što je na primer Monica Bellucci.Malo je duža od klasičnih varijanti paža. Kako modni stilisti kažu dovoljno je kratka da skrene pažnu, ali i dovoljno duga da je zadrži.

6.Duge moderne bob frizuredugi

Ova duža varijanta je poznatija i kao lob frizura. Idealna je za sve one žene koje nisu spremne ni za kratku ni za dugu kosu već im najviše odgovara nešto između. Dužina ovog stila je do ramena ili malo duže.Lob je isto toliko privlačan i dovoljno svestran da se može na različite načine stilizovati i samim tim prilagođavati kako odevnim kombinacijama tako i prilikama.

7. Francuske moderne bob frizure

francuski

Sve ono što je dobro i kvalitetno nikada neće izaći iz mode. To se odnosi i na klasičan francuski paž koji je ove sezone obogaćen modernim detaljima i to u predelu šiški. Šiške su duže i paperjaste i podsećaju na zavesa šiške. Radi se o kratkoj frizuri koja ima dužinu do obraza i prepoznatljive ivice koje su usmerene ka usnama. Ova varijanta je oštrija i drskija u odnosu na klasičan francuski stil, ali je i dalje zadržala svoj neodoljivi, super sladak izgled.

8.Stepenasti pažstepenasti moderne bob frizure

Stepenasti paž je odličan izbor za one žene koje imaju dugu kosu i žele da je skrate, ali ne drastično. Ovde nema ravno šišanih krajeva niti zašiljenih ivica već samo stepena. Stepeni ili slojevi raznih dužina daju kosi potrebnu višedimenzionalnost i volumen. Stepeni se mogu prilagođavati raznim tipovima lica što znači da ove stilove mogu nositi sve žene.

9.Paž sa šiškamamoderne bob frizure sa siskama

Bob i šiške su odlična kombinacija. Izgledaju jednostavno, ali opet mekano, ženstveno i sjajno. Ovakvi stilovi vizuelno podmlađuju. Šiške mogu biti raznih dužina pa ih samim tim možete i na više načina oblikovati sve u zavisnosti od prilike kao i vašeg raspoloženja.

10.Diana bobDiana bob

Princeza Dajana je bila i ostala ikona stila čije se kako odevne kombinacije tako i frizure i dalje kopiraju. Moderan Dajanin bob karakterišu stepeni sa kojima se možete igrati i na različite načine ih oblikovati. Cilj je da deluju pomalo neuredno, odnosno što prirodnije.

11.Shaggy moderne bob frizureshaggy moderne bob frizure

Kombinacije su uvek dozvoljene pa čak i kada su upitanju dva velika trenda čupavi shaggy stil i kratki paž stil. Akcenat je na kratkim stepenima koji su koncentrisani na sredini i na krajevima kose dok u predelu šiški sve podseća na klasičan paž.

12.Tupi ili blunt pažblunt moderne bob frizure

Želite paž frizuru, ali da izgleda što prirodnije i opuštenije. Mekani tupi ili blunt paž je onda pravi izbor za vas. Ivice ne deluju oštro već su namerno šišane tako da izgledaju malo izlizano. Pored toga što se lako održavaju ovakvi stilovi jačaju kosu i daju joj potrebnu teksturu i volumen.