Mnoge dame imaju problem sa retkom i slabom kosom koja se brzo masti i izgleda slepljeno. Tankoj kosi krajevi dlake brzo cvetaju i gube elastičnost, a kosa gubi volumen i deluje beživotno.

Pa koje su to onda ženske frizure za slabu kosu?

Zato frizeri damama koje imaju slabu kosu ne preporučuju da nose dugu kosu već kratke i frizure srednje dužine koje su ravno sečene da bi kosa delovala gušće. Takođe, izbegavajte ulja za kosu, ali možete nakon pranja naneti balzam i to isključivo na krajevima kose. Kosu uvek dobro isperite od šampona i oblikujte je češljem ili četkom kako bi delovala gušće i dobila na volumenu. Poželjno je stvarati kovrdže i talase viklerima ili presom jer talasasta i kovrdžava kosa deluje elastičnije, dinamičnije i voluminoznije. U cilju dobijanja volumena i oživljavanja tanke kose poželjno je fenirati kosu u suprotnom pravcu od prirodnog rasta kose. Ako i Vi imate problem sa retkom kosom onda Vam predlažemo da pogledate koje moderne frizure su idealne za Vaš tip kose.

Shag frizure su idealne za slabu kosu

Shag frizure su veliki hit ove godine, ali su isto tako i odličan izbor za dame sa tankom i retkom kosom. Shag frizura sadrži kratke i neuredne slojeve koji celoj frizuri daju potreban volumen. Poželjno je nositi razdeljak sa strane i to svaki dan na drugoj strani. Na taj način deo kose oko korena postaje viši, a to će vizuelno Vašu kosu učiniti elastičnijom i gušćom.

Shag frizure su idealne za slabu kosu

 

Klasična bob frizura odlična za slabu kosu

Damama sa tankom i retkom kosom se preporučuje i klasična bob frizura, ravno šišana i sa dužim šiškama preko celog čela. Šiške počinju od krune glave i fenirane su okruglom četkom. Kosa nema slojeve već u polukrugu prati i uokviruje lice. Na taj način kosa dobija potreban volumen.
Klasična bob frizura odlična za slabu kosu

 

Retka kosa i moderna piksi frizura

Piksi frizure takođe lepo stoje damama sa tankom kosom, pogotovo u jakim i upadljivim bojama. Ovu frizuru možete na različite načine oblikovati i svaki put razdeljak prebaciti na drugu stranu ili nositi šiške preko čela. Tako kosa dobija volumen i deluje gušće.

Retka kosa i moderna piksi frizura

Duga talasasta frizura za retku kosu

Ako imate dugu ravnu kosa koja je pritom i tanka i ne želite da se šišate na kratko onda napravite presom ili viklerima nežne talase. Na taj način kosa postaje živahnija i obimnija. Da bi talasi duže trajali možete naneti lak ili penu za kosu. Izvucite i svetlije pramenove na krajevima kose jer to dodatno povećava volumen kose.

Duga talasasta frizura za retku kosu

 

Slojevita bob frizura za slabu kosu

Damama sa tankom kosom lepo stoje bob frizure dužine do brade kao na primer neuredna i slojevita bob frizura.  Razdeljak je sa strane, a slojevi prate oblik lica što sve zajedno kosi daje potreban volumen.

Slojevita bob frizura za slabu kosu

 

Slaba kosa pokrivena glamuroznim kovrdžama

Radi se o frizuri i retro loknama koje poznate dame često nose na crvenom tepihu. Upravo su te lokne idealno rešenje za tanku dugu kosu jer je čine dinamičnijom i gušćom.

Slaba kosa pokrivena glamuroznim kovrdžama

Ravno šišana lob frizura za retku kosu

Ako je Vaša kosa tanka i srednje dužine onda se možete odlučiti za ravno šišani lob sa talasima koji su uvijani u različitim pravcima. Na taj način kosa dobija na dinamičnosti i volumenu.

Ravno šišana lob frizura za retku kosu

1 KOMENTAR

  1. Osim prve slike, sve zene imaju gustu i jaku kosu. Naime, trazim frizuru za svoju retku i tanku kosu pa mi ovi primeri nisu ni od kakve koristi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име