Naslovna Popularne Frizure Moderne šiške 2021 – Kako ih možete nositi na različitim frizurama

Moderne šiške 2021 – Kako ih možete nositi na različitim frizurama

0
8169
Moderne šiške 2021 – Kako ih možete nositi na različitim frizurama

Moderne šiške 2021 su iz godine u godinu sve lepše i svestranije. Izdvojile su se one u vidu zavesa ili takozvane „curtain bangs“- zavesice, zatim stepenaste koje prate i uokviruju lice, prirodni i neuredni stilovi, koji obično imaju razdeljak, resasti stilovi, mladalački i vintage baby fazon ( baby bangs) kao i klasične, guste ravne koje prekrivaju celo čelo. Naravno uvek ih možete stilizovati sa strane sa ili bez dubokog razdeljka.

Moderne šiške 2021 su veoma raznovrsne i zato treba pronaći onu varijantu koja najbolje pristaje vašem obliku lica. Bočne varijante odgovaraju ženama sa okruglim licem jer ga vizuelno izdužuju. Kratki baby stilovi posebno laskaju licu u obliku srca. Ženama sa četvrtastim i duguljastim licem odgovaraju dugački, stepenasti stilovi, dok guste, ravne šiške najbolje izgledaju na ovalnom licu.

Za njihovo svakodnevno oblikovanje postoji nekoliko jednostavnih koraka. Nakon pranja kose, ne ostavljajte ih da se slobodno suše već ih isfenirajte uz pomoć okrugle četke. Stavite difuzer ( produžetak za fen) i usmerite vazduh na dole dok češljate šiške sa jedne na drugu stranu sve dok se ne osuše. Ako su neposlušne onda ih možete oblikovati dodatno sa peglom za kosu.Nakon toga prstima dodajte serum ili kremu za oblikovaje da biste svaku dlaku postavili na svoje mesto. Ako se maste brže od ostatka kose onda je poželjno da između dva pranja kose koristite suvi šampon za njihovo oblikovanje.

Kako zadržati njihov oblik preko noći? Ovo pitanje je veoma često i muči mnoge žene. Odgovor su dali poznati frizeri na osnovu iskustva svojih klijenata. Kod gustih, ravnih stilova pre spavanja nanesite špricem na njih suvi šampon, a zatim ih umotajte u papilotnu ( veliku ili srednje veličine). Kod bočnih varijanti pomerite ih u stranu i učvrstite uz pomoć marame, mrežice ili odgovarajuće klip šnale. To je jedini način da se ne rasture preko noći.
Pogledajte neke od najlepših stilova koje možete nositi na različitim frizurama tokom ove godine.

Zavesice

Zavesice su jedan od najprirodnijih i najsvestranijih stilova. Oblikuju se jednostavno, nakon pranja se razdvoje po sredini i tako suše. Možete koristiti proizvod za oblikovanje koji će im dati prirodniji izgled kao što je odgovarajuća pena za kosu. Za dodatno stilizovanje kod neposlušne kose možete koristiti i presu. Zavesice se savršeno uklapaju uz skoro sve frizure. Na dugoj, puštenoj kosi izgledaju elegantno i ženstveno. Uz živahni konjski rep izgledaju seksi dok uz punđu i pletenicu deluju mladalački i romantično.

Ravne moderne šiške 2021

Ravni stilovi nas vraćaju u 90 – te kada su bili veoma popularni. Frizuri daju potreban volumen i samim tim se mogu nositi kako na svim dužinama kose tako i na svim frizurama. Mladalački izgledaju u kombinaciji sa rogovima punđicama poznatim kao „space buns“. Jednostavno se oblikuju, samo je potrebno da se poravnjaju uz pomoć prese i po potrebi blago uviju ka čelu. Možete izvući i par pramenova sa strane da biste postigli ležerniji i opušteniji izgled. Ipak ravni stilovi najbolje i veoma moćno izgledaju u kombinaciji sa blunt bobom, odnosno bobom sa jasno definisanim ivicama. Ovo je zaista moćna frizura pogotovo u nekoj jakoj nijansi kao što je bakarno crvena, izrazito crna ili platinasto plava. Uz sve to, za takozvani gotik stil potreban je tamniji karmin i podebljana krila crnim ajlajnerom na očima.

Stepenaste moderne šiške 2021

Radi se o klasičnoj varijanti koja prati i uokviruje lice i smatra se savršenim izborom za svakodnevne prilike. Porazgovarajte sa frizerom pre nego što se odlučite za ovu varijantu kako biste postigli najbolje rezultate koji odgovaraju ne samo vašem obliku lica već i tipu kose. Stepenasti stilovi lepo stoje uz dugu talasastu kosu koja je vezana u ležerni rep. Za mladalački izgled nosite stepenaste šiške uz punđu koja je vezana scrunchie gumicom za kosu. Na taj način dobićete frizuru koja je bila veliki trend tokom 90 -tih godina. Možete ih nositi kako uz opuštenu punđu tako i uz elegantnu balerina punđu. Punđa je odličan izbor tokom leta kada je zbog vrućine poželjno skloniti kosu s’vrata.

Dugačke u stilu Farrah Fawcett

Glumica Farrah Fawcett je 70 – tih nosila prelepu frizuru koju i danas mnoge žene kopiraju. Šiške su prepoznatljive na ovoj frizuri. Dugačke su, podeljene po sredini, a zatim negde oko obraza uvijene ka spolja. Na taj način frizura dobija dodatni volumen. Ova varijanta najbolje ide uz talasastu kose srednje dužine, ali i dužu kosu. Ovaj stil se preporučuje ženama sa tankom kosom.

Bočni stilovi

Bočni stilovi, odnosno varijante na stranu odgovaraju svakom tipu kose kao i frizuri. Prelepo izgledaju uz klasične paž, kako ravne tako i talasaste frizure gde se ležerno stapaju sa ostatkom kose. Oblikovanje i održavanje je jednostavno, a cela frizura izgleda još elegantnije uz upadljivu šnalu kao i boju kose.

Prirodni izgled

Prirodni, neuredni stilovi su namenjeni onim ženama koje ne vole ili nemaju dovoljno vremena da sređuju svoju kosu. Njihovo oblikovanje je jednostavno samo se pročešljaju češljem sa širokim zupcima kako bi im se definisao oblik. Najbolje izgledaju uz prirodno talasastu kosu ili uz stepenaste frizure. Takođe idu uz popularne shag frizure kao i kratke piksi frizure.

Talasaste moderne šiške 2021

Talasasti ili loknasti stilovi će takođe biti u modi tokom 2021 godine. Lepo izgledaju i na kratkoj i na dugoj kosi kao i na punđama, uz pletenice ili konjski rep. Izgledaju nežno i romantično i jednostavno se oblikuju. Samo je potrebno da ih malo ukovrdžate uz pomoć prese i učvrstite odgovarajućim lakom ili kremom za oblikovanje. Lepota ovog stila je u tome da i kada neke dlake krenu u nekom drugom pravcu, a ne u onom u kom ste želeli opet će frizura delovati šarmantno i privlačno.

Baby moderne šiške 2021

Retro stil skoro sve žene vole jer je zanimljiv i uglavnom se lepo uklapa uz savremene trendove. To se odnosi i na frizure odnosno kratke baby šiške koje su bile veliki hit tokom 50 – tih. Međutim, njihova istorija datira još mnogo ranije u doba egipatske kraljice Kleopatre. Sada su ponovo aktuelne i nose se bukvalno uz sve frizure kao i dužine kose. Izgledaju mladalački i nevino.