Audrey Hepburn se i dan danas smatra jednom od najgracioznijih, najljubaznijih i najzanimljivijih filskih i modnih ikona. Njen elegantan stil odevanja pokušavaju da iskopiraju mnoge dame. Njena mala crna haljina je postala jedna od najpopularnijih haljina svih vremena koju svaka dama ima u svom garderoberu. Međutim, postoje još neke modne i stilske lekcije koje možemo da naučimo od ove velike dame. Pogledajte o čemu se radi.

1.    Kaiš će Vam pomoći da izgledate tanje
Audrey je bila zgodna sa strukom širine oko 50 centimetara. Ali, znala je da je za dobar izgled potrebno odabrati odeću koja odgovara Vašem obliku tela i naglašava najbolje karakteristike. Zato je ona nosila kaiš da bi naglasila svoj tanak struk. Ova dama je poznata i po izreci „Mnogi ljudi maštaju da imaju veliki bazen. Ja maštam o velikom garderoberu.“
Pravi kaiš može učiniti da izgledate tanje i da Vam da balerina izgled koji je bio popularan 50-tih godina, ali i danas je u trendu.

2.    Kada ste u nedoumici izaberite jednostavnu haljinu
Audrey nije volela komplikovane stvari, kao što na primer Lady Gaga nosi otkačene cipele i haljine. Bila je lepa i seksi u svojoj elegantnoj i jednostavnoj odeći. „ Stvari se iskomplikuju kada na njih počnete previše pažnje da obraćate, zato brinite samo o suštinskim stvarima.“

3.    Odelo sa suknjom za elegantan izgled
Savršeno skrojeno odelo sa suknjom možete da nosite u skoro svakoj prilici, a Audrey ih je nosila mnogo puta i to u kombinaciji sa šeširima i baletankama.

4.    Šortc sa visokim strukom
Audrey u šortcu izgleda prijatno, opušteno, ali i seksi. Inače, šortc sa podignutim strukom je i ove sezone u modi tako da ga možete nositi tokom vrelih letnjih dana u kombinaciji sa finom, šarenom bluzom.

5.    Kapri pantalone
Još jedan opušten kežual, moderan izgled podrazumeva kapri pantalone dužine do članka, bluzu i baletanke. Audrey se ovako oblačila za vreme vikenda i tokom odmora između setova.

6.    Klasična šminka
Audrey je gospodar crvenih usana koje su obojene mat karminom, a ne sjajem. Za oči je koristila crni ajlajner i neizbežna krila. Na gornjim kapcima bež senku kojom naglašava lepotu svojih bademastih očiju. Obrve je održavala prirodnim i kvadratnog oblika. „ Šminka Vam može dati samo spoljnu lepotu, ali ne i unutrašnju. Osim ako je ne pojedete.“

7.    Nosite šešire
Audrey je bila veliki ljubitelj šešira. Ukoliko želite da na moderan način zaštitite svoje lice onda nosite interesantne šešire ili kape. I sa kaubojskim šeširom možete izgledati graciozno i ženstveno.

8.    Bela bluza
Ona je nosila belu košulju čak i u filmu Praznik u Rimu. Otada pa do danas ova košulja je postala omiljeni modni komad skoro svih dama u celom svetu. Najbolja bela košulja je sa dugmićima i bez detalja. Pritom, bela košulja se odlično slaže sa kapri pantalonama.

9.    Modni detalji sve menjaju
Glumica je veoma lepo znala da uskladi svoju jednostavnu odeću sa odgovarajućim modnim detaljima. Najčešće je nosila klasičan biserni nakit, veliki šešir, šal, naočare za sunce. Modni detalji mogu da transformišu Vaš celokupni outfit, a Audrey je bila majstor u tome. „Elegancija je lepota koja nikad ne izbledi.“

10.    Budi uvek svoja
Audrey je verovala da svako ima svoj stil, samo treba da ga pronađe i da ga se pridržava. Njen stil je tokom godina ostao isti. Takođe, nije verovala u trendove. Poštovala je modu i znala je da svaki komad odeće ili detalja iskoristi na najbolji mogući način.
Lepota žene se ne ogleda u njenom licu ili načinu oblačenja već u njenoj duši. Lepota žene koja sve radi s’ljubavlju raste s’godinama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име