Možda nam se čini da se svaki deseti muškarac koliko toliko snalazi u kuhinji, jedno zanimljivo istraživanje kazuje upravo suprotno.

Naime, udruženje Britanskih kuvara naručilo je istraživanje na temu muškarac u kuhinji, a rezultati će vas zapanjiti. Po rezultatima istraživanja, muškarci sve više preuzimaju zadatke u kuhinji od žena i to pre svega za spremanje večere. Da stvari budu još zanimljivije, izgleda da su muškarci taj zadatak shvatili preozbiljno jer čak trećina ispitanika tvrdi da ne podnosi kada se partner meša u spremanje večere.
Skoro polovina ispitanika priznaje da poseže za šerpom tek da impresionira svog partnera, ali i da im taj zadatak ne pada toliko teško. Čak 47 procenata ispitanika priznaje da pre večere marljivo pretražuje internet u potrazi za efektnim receptom. I ovo pokazuje koliko su muškarci evoluirali u tom smislu jer žene kada je kuvanje u pitanju nisu toliko sklone improvizacijama i novotarijama sa interneta i da veruju tradicionalnim receptima.
Zanimljivo je takođe da muškarci radije koriste kuhinjske aparate i pomagala nego žene.
Sada, sve je ovo lepo, ali meni se čini da je ipak potrebno da još malo evoluiraju kada je kuhinja u pitanju. Dobro, ne baš malo, ali, to je već druga priča.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име