Marame i ešarpe su postale sastavni deo garderobera skoro svih dama jer su veoma zahvalni modni detalj. U isto vreme nas čuvaju od vetra i hladnoće, ali i ulepšavaju celokupni stajling. Poslednjih godina je vezivanje marama i ešarpi postala prava umetnost. Pored poznatih načina dame mogu da osmisle i svoje originalne načine vezivanja marama.

1.    Lažni čvor
Ovo je jedan od najlakših i najpoznatijih načina vezivanja marama. Potrebno je da prebacite maramu preko vrata i da proverite da li su krajevi istih dužina. Zatim, na jednom kraju napravite čvor i drugi kraj provučete kroz njega i zategnite.Za ovaj način vezivanja je najbolje koristiti duže i tanje marame.
 Lažni čvor
2.    Mufle čvor
Prebacite maramu oko vrata, ali tako da jedan kraj bude duži od drugog. Duži kraj prebacite oko vrata nekoliko puta u zavisnosti od dužine i zatim vežite krajeve.
 Mufle čvor
3.    Francuski čvor
Stavite  maramu oko vrata, ali da krajevi budu pozadi. Zatim ih ponovo prebacite napred i vežite sa strane.
Francuski čvor
4.    Nosite maramu kao prsluk
Potrebna Vam je šira marama. Prebacite je oko vrata, ali tako da joj krajevi vise i budu iste dužine. Zatim tanji kaiš, kao na slici, vežite oko struka, ali tako da obuhvatite i maramu.
 Nosite maramu kao prsluk
5.    Upletena marama
Prebacite maramu oko vrata prvo unazad, a zatim ponovo napred. Krajevi neka vise, a deo oko vrata olabavite kao na prvoj slici, a zatim ga uvijte kao na drugoj slici da napravite omču. Zatim jedan kraj provucite preko omče, a drugi ispod omče i zategnite.
 Upletena marama

6.    Vezana marama
Ukoliko imate maramu ili šal iz jednog dela ili vežete krajeve marame onda možete da je nosite na ovakav način. Potrebno je samo da je nekoliko puta u zavisnosti od dužine prebacite preko vrata prateći uputstva na slici.
Vezana marama
7.    Čvor u vidu osmice
Savijte maramu na pola. Prebacite je oko vrata tako da petlja bude sa jedne, a krajevi sa druge strane. Provucite jedan kraj kroz petlju, a zatim uvijte petlju tako da dobije oblik osmice i kroz daj deo provucite drugi kraj marame. Zategnite oba kraja i poravnjajte ih.
Čvor u vidu osmice
8.    Predimenzionirani čvor
Stavite maramu kao na slici broj 1. Zatim izvučite jedan kraj i napravite petlju kroz koju ćete provući drugi slobodan kraj marame. Zategnite i poravnjajte.
 Predimenzionirani čvor

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име