Predstavljamo vam jednostavne trikovi koji vam mogu pomoći da izaberete najbolji crveni karmin koji odgovara boji vaše kože.
Ono što je mala crna haljina u svetu mode to je i crveni ili ruž boje purpura u svetu šminkanja. Bezvremenska klasika koja nikada neće izađi iz mode već naprotiv suvereno vlada ženskim usnama dajući ženama potrebno samopouzdanje kao i seksipilan i glamurozan izgled. Mnoge kozmetičke kuće se utrkuju da izbace najbolji crveni karmin koji će biti originalan i prepoznatljiv po različitim svojstvima od kojih su najvažniji postojanost i kompaktnost. To znači da nisu sve nijanse kreirane jednako i da ključ ka pronalaženju one savršene zapravo nema nikakve veze sa usnama već sa bojom vašeg tena i podtona koji treba na pravi način dopuniti.najbolji crveni karmin prema boji koze

Boja kože ili ten zavisi od nivoa melanina u koži koji se kreće od svetlijih ka tamnijim nijansama. Sa druge strane podton može biti crvene, žute ili plave boje. On se nalazi unutar naše boje kože i daje joj specifičnu nijansu. Boja i toplina podtona se nikada ne menjaju čak ni nakon sunčanja. Podton se može na više načina odrediti o čemu smo ranije pisali. Ljudi sa žućkastim ili breskvastim nijansama lica imaju topli podton, oni sa plavim ili roze nijansama kože imaju hladnu boju kože, dok oni koji nemaju ni jednu ni drugu nijansu ili obe po malo imaju neutralni podton. Upravo od nijanse podtona zavisi i odabir savršene ili prave nijanse crvenog ruža za usne.

1.Najbolji crveni karmin za hladniji podtonnajbolji crveni karmin za hladni podton

Za hladnije tonove kože preporučuju se crveni ruževi sa plavim, roze ili ljubičastim podtonom ili takozvane hladnije nijanse ruževa za usne. To su nijanse koje naginju ili ružičastoj ili ljubičastoj boji odnosno od nijanse lubenice do nijanse brusnice. Obično ovi ruževi u svom nazivu sadrže sledeće reči: cherry, raspberry, burgundy, wine, rose, crimson ( višnja, malina, bordo boja, boja crvenog vina, roze i grimizna). Ove nijanse su odlična opcija ako su vam zubi žućkasti jer će zahvaljujući njima izgledati belje.

2.Za topliji podtontopli podton

Ako imate topao podton onda birajte one purpurne nijanse koje imaju narandžaste, koralne, bakarne, zlatne ili braon podtonove. To su tople crvene nijanse ruževa koje uz svoje ime obično sadrže reči poput orange, golden, sunset, coral ili fiery ( narandžasta, zlatna, boja zalazećeg sunca, boja korala i vatreno purpurno). Tu spadaju i nijansa koja podseća na boju vatrogasnih kola kao i na cigla boju. Ako su vam zubi žućkasti izbegavajte purpurnu nijansu sa narandžastim podtonovima jer će ona još više istaći njihovu žutu boju.

3.Za neutralni podtonneutralni podton

Žene sa neutralnim podtonom su prave srećnice jer im sve nijanse purpurne lepo stoje od svetlijih preko klasično crvene pa do tamnijih nijansi. Vodite računa samo o intenzitetu boja. Mada sve to zavisi od toga kakav efekat želiite da postignete. Za suptilniji izgled birajte one nijanse koje najviše sliče vašoj boji kože, na primer uz svetliji ten svetlije nijanse ili obrnuto. Međutim, uvek možete postići i dramatičniji izgled birajući nijanse koje su u kontrastu sa bojom vaše kože. Na primer tamno purpurna i bordo vam može odlično stajati ukoliko imate svetao ten i tamniju boju kose.