Peekaboo pramenovi su ofarbani skriveni ili pramenovi iznenađenja koji se nalaze ispod gornjeg sloja kose. Dok je kosa spuštena oni se obično ne vide ili po malo naziru, ali postaju vidljivi kada se kosa pomera ili kada se napravi pletenica ili punđa.pramenovi

Ovakvo nijansiranje kose lepo stoji na svim frizurama. Takođe odgovara svim dužinama kao i tipovima kose mada i dalje ostaje to da se nijansiranje naročito preporučuje ženama sa retkom kosom jer je vizuelno čini gušćom i voluminoznijom.
Što se tiče boja i debljine peekaboo pramenovi su veoma raznovrsni. Mogu biti suptilni odnosno tanko izvučeni i u skladu sa osnovnom bojom kose, ali isto tako mogu biti i veoma primetni i upadljivi odnosno u potpunom kontrastu sa osnovnom bojom kose. Ne postoje pravila kada su u pitanju boje kod ovakvog nijansiranja kose. To mogu biti čiste boje poput zelene, žute, plave, narandžaste, crvene, roze, ljubičaste. Mogu se izvlačiti ispod gornjeg sloja šiški, ispod bočnih delova kose ili zadnjih delova.

Ono što je sigurno jeste da ovaj trend izgleda veoma zabavno, pritom osnovnoj boji kose kao i celoj frizuri daje posebnu dimenziju koja ne može a da ostane prinećena. Pogledajte neke od primera ovakvog nijansiranja kose.

1.Elektrik plavi peekaboo pramenovielektrik plava

Kao rep papagaja ova elektrik plava boja izvire ispod crne kao osnovne boje kose. Ovakvim nijansiranjem cela frizura dobija jednu zabavnu i šik notu. Ovde se radi o poludugoj kosi mada ovakvu kombinaciju možete izabrati i za sve vrste bob i piksi frizura.

2.Žutizuti peekaboo pramenovi

Ovde se radi o kontrastu boja za koje moramo priznati da odlično izgledaju. Žuti naglasci se nalaze u predelu šiški i sa strane. Na taj način uokviruju lice i dodatno ga osvetljavaju.

3.Svetlo smeđi peekaboo pramenovisvetlo smedji

Ovo je primer jedne suptilne kombinacije izvlačenja tanjih svetlo smeđih pramenova na crnoj kao osnovnoj boji. Kosa je kovrdžava i ima dužinu do ramena tako da se preporučuje da u ovakvim varijantama prebacite kosu sa strane i napravite bočni razdeljak jer će tada ovi svetlo smeđi kovrdžavi delovi kose zasijati u punom sjaju i izgledaće kao da ih ima svuda, a ne samo ispod gornjeg sloja kose.

4.Plavi pramenoviplavi peekaboo pramenovi

Za mlađe devojke je ovo prava zabava jer mogu kad god požele sa ovakvom kombinacijom boja da ujutru budu crvenokose, a uveče plavuše. Priznaćete izgleda veoma primamljivo.

5.Sivi peekaboo pramenovisiva

Bez obzira što već imate nijansiranu kosu uz pomoć nekih drugih tehnika to ne znači da ne možete da isprobate i ovaj trend. Kombinujte hladne i tople boje kao na primer ispod prelepe nijanse kajsije izvučite hladnu sivu boju.

6.Dugine bojepeekaboo pramenovi u duginim bojama

Ko bi rekao da će dugine boje izgledati tako prelepo na ovoj dugoj plavoj boji kose. Ova tehnika zaista spaja i ono što smo do juče mislili da je nespojivo. Još kada se isplete pletenica onda će se sve ove boje stopiti i izgledati očaravajuće.

7.Roze peekaboo pramenoviroze peekaboo pramenovi

Dodajte malo ružičastih tonova ispod prednjih slojeva svoje plave kose i na taj način ćete lepo uokviriti lice i posebno naglasiti oči. Plava kao osnova i pink ispod gornjih slojeva kose su savršena kombinacija jer zaista celokupna frizura pogotovo kraća bob izgleda glamurozno i stilski veoma efektno.

8.Karamel peekaboo pramenovikaramel

Veoma elegantno izgleda izvlačenje toplih karamel tonova na tamnijoj osnovi. Ovo je odlična varijanta za brinete koje žele da osveže svoju tamno smeđu boju kose. Napravite blage talase na krajevima kako bi ova karamel nijansa došla do izražaja i zasijala u svom punom sjaju.

9.Crnicrni peekaboo pramenovi

Ovo je varijanta za žene sa tamnije crvenom bojom kose koja se može uz pomoć ovog trenda osvežiti naglascima sjajnih crnih tonova. Ove dve boje se odlično dopunjuju i vizuelno svaku frizuru čine još lepšom i lepršavijom.

10.Ljubičastiljubicasti

Ovo je još jedna suptilnija varijanta koja podrazumeva izvlačenje tankih ljubičastih tonova ispod svetlije osnove. Inače ljubičasta boja ima više nijansi tako da ovakva lavanda nijansa je odlična za plavu boju kao osnovu dok tamnija ljubičasta odlično parira tamno smeđoj i crnoj osnovi.