Pred vama su najbolji filmovi za novogodišnju noć, top 10 predloga koje možete slobodno gledati pre, u toku i nakon novogodišnjeg odbrojavanja i vatrometa.filmovi za docek nove godine

Ako su vam dosadile glamurozne proslave Nove godine i želite da se ušuškate kod kuće uz dobro društvo i napravite svoju zabavu po meri onda vam predlažemo da u doček uvrstite i omiljene drame i komedije. Sve ono što ste želeli da pogledate u toku godine ali niste stigli možete sada da odgledate. Najbolji filmovi za novogodišnju noć su ustvari vaši omiljeni filmovi kojima se uvek vraćate jer vam podižu raspoloženje. Nije bitno da li volite premijere ili stare dobro poznate glumačke ekipe i priče bitno je samo da se opustite i lepo provedete u ovoj najblistavijoj noći. Evo o kojim je predlozima reč.

1.When Harry Met Sally ( Kada je Hari sreo Sali) – Najbolji filmovi za novogodišnju noćKada je Hari sreo Sali

Počinjemo sa često hvaljenom i po mnogima najboljom romantičnom komedijom svih vremena. Scenario je nominovan za Oskara 1990 godine. Te iste godine su glumci iz ove komedije Billy Crystal i Meg Ryan dobili nagrade kao najbolji filmski komičari. Priča prati dvoje mladih ljudi koji svoj odnos baziraju na prijateljstvu i trude se da on ne preraste u romansu kako se ne bi ostvarila Harijeva tvrdnja da pravo prijateljstvo ne može da postoji između muškarca i žene zato što je tema seksa uvek isprečena između njih. Ovo je ujedno i moto filma.

2.The Godfather: Part Two ( Kum – drugi deo)Kum drugi deo najbolji filmovi za novogodisnju noc

Za sve ljubitelje klasike predlažemo nezaobilazni i kulti film Kum i to drugi deo koji mnogi smatraju mnogo boljim od prvog dela. Tu je i scena sa novogodišnje zabave na kojoj Michael (Al Pacino) govori svom bratu Fredo (John Cazale) da zna za njegovu izdaju. Pritom ga poljubi u obraz da mu čestita Novu godinu poljupcem punim bratske privrženosti i besa.

3.While You Were Sleeping ( Dok si ti spavao) – Najbolji filmovi za novogodišnju noćDok si ti spavao

Predlažemo vam da pogledate još jednu romantičnu komediju koja je rodila novu filmsku zvezdu danas ostvarenu i priznatu glumicu Sandra Bullock. Sandra igra sakupljačicu tranzitnih žetona koja se igrom slučaja pretvara da je verenica čoveka koji je u komi. Njena laž traje do Nove godine kada se u stvari ispostavi da se ona zaljubila u njegovog brata.

4.Bridget Jones’s Diary ( Dnevnik Bridžit Džons)dnevnik Bridzit Dzons najbolji filmovi za novogodisnju noc

Ova komedija je iz 2001 godine i rađena je po istoimenom romanu Helen Filding. Priča prati Britanku Bridžit Džons koja ima trideset i nešto godina, tipična post – feminiskinja koja se bori sa viškom kilograma, a takođe ponekad pretera sa alkoholom i duvanom. Kada odgledate prvi deo obavezno pogledajte još dva nastavka o životu ove simpatične žene.

5.Someone like you ( Neko kao ti )neko kao ti

Još jedna zabavna romantična komedija koja govori o uspešnoj producentkinji koja biva ostavljena i nakon toga piše kolumnu o seksu u kojoj objašnjava da su muškarci kao bikovi koji uvek žele novu kravu umesto da ostanu sa onom koju već imaju.

6.Poseidon ( Posejdon) – Najbolji filmovi za novogodišnju noćposejdon najbolji filmovi za novogodisnju noc

Novogodišnja je noć na luksuznom prekookeanskom brodu koji plovi severnim Atlantikom. Zabava je u toku, iznenada brod zahvata džinovski talas, vraća ga ka luci, a onda prevrće naopačke tada započinje očajnička borba za opstanak.

7.Sleepless in Seattle ( Besani u Sijetlu)besani u Sietlu

Ovo je najuspešnija komercijalna romantična komedija iz devedesetih. Dobra glumačka ekipa i zanimljiva priča koju ćete sigurno poželeti još jednom da pogledate.

8.The Age of Adaline ( Bezvremenska Adalajn)bezvremenska Adalajn

Zanimljiva i neobična priča koja prati ženu koja već osam decenija ima 29 godina i ne stari. Adaline je živela usamljeničkim životom i nikada nije dozvolila sebi da se približi nekome ko bi mogao da otkrije njenu tajnu. Ali slučajni susret sa harizmatičnim filantropom budi kod nje strast za romansom i pravim životom.

9.Snowpierces ( Ledolomac) – Najbolji filmovi za novogodišnju noćledolomac najbolji filmovi za novogodisnju noc

Imamo jedan predlog i za ljubitelje naučnofantastičnog akcionog filma. Radnja se odvija u vozu Ledolomac koji putuje prugom koja obuhvata svet i vozi poslednje ostatke čovečanstva nakon neuspelog zaustavljanja globalnog zagrevanja kada ponovo nastaje ledeno doba. Pogledajte šta se sve dešavalo u tom vozu.

10. Reminiscence( Sećanja)secanje najbolji filmovi za novogodisnju noc

Još jedan zanimljivi naučnofantastični triler iz 2021 godine. Putovanje kroz sećanje, naučnik otkriva način da uz pomoć savremene tehnologije oživi prošlost i pronađe svoje davno izgubljene ljubavi…