Na tržištu postoji veliki izbor različitih brendova sportske obuće. Međutim prema poslednjim istraživanjima u 2015 godini se po kvalitetu i udobnosti  izdvojilo deset najpopularnijih sportskih brendova. Pogledajte o kojim je markama sportske obuće reč.
1.    Adidas
Adidas je jedna od najpoznatijih kompanija za proizvodnju obuće u svetu. Osnovao je Adolf Dassler 1948 godine u Nemačkoj. Adidas obuća je prepoznatljiva po jednostavnom i privlačnom dizajnu. Obuću i sportsku opremu ove kompanije reklamiraju i nose mnogi sportisti i poznate ličnosti iz celog sveta.

adidas
2.    New Balance
Drugi na listi najpopularnijih brendova sportske obuće je New Balance. Ova kompanija je osnovana 1906 godine pod nazivom New Balance Arch Support Company. Važi za proizvođača vrhunske sportske obuće koja je dostupna po veoma pristupačnim cenama. To je jedan od razloga zašto ova firma održava svih ovih godina veliki ugled širom Amerike, Evrope, Kanade i drugih delova sveta.

 New Balance
3.    Nike
Ova američka kompanija je osnovana 1964 godine pod nazivom Blue Ribbon Sports. Ime je promenila u Nike 1978 godine. Pored sportske obuće tržištu nudi i klasičnu i modernu obuću prilagođenu različitim prilikama. Ilie Nastase, poznata teniska zvezda iz 70-tih godina, je prvi reklamirao Nike obuću.

 Nike
4.    Fila
Fila je osnovana 1911 godine u Italiji. Ovaj brend je poznat po jedinstvenoj i veoma atraktivnoj sportskoj obući. Poznati klijenti ove kompanije su Boris Becker i Bjorn Borg. Fila obuća se naročito preporučuje kriket igračima i fudbalerima
 Fila

5.    Li-Ning
Li-Ning je kineska kompanija osnovana 1990 godine. Probila se 2006 godine kada je potpisala ugovor sa tada poznatim NBA igračem Shaquille O’Neal. Danas je poznata među sportistima po udobnoj i raznovrsnoj sportskoj obući.

Li-Ning
6.    Asics
Asics je skraćenica od latinske reči „ anima sana in corpore sano“ što u prevodu znači „ u zdravom telu zdrav duh“. Kompanija je osnovana u Japanu 1949 godine. Neki od  Asics partnera su bili poznati fudbalski timovi Newcastle, Sunderland, Leeds i Aston Villa.

 asics
7.    K-Swiss
K-Swiss su osnovala dva brata Švajcarca Art I Ernie Brunner u Los Angelesu 1966 godine. Ovo je jedna od vodećih kompanija za proizvodnju kožnih patika.

 K-Swiss
8.    Converse
Marquis Mills Converse je 1908 osnovao kompaniju The Converse Rubber Shoe Company. Godine 1915 firma je proširila poslovanje sa proizvodnjom patika. Converse je  poznat po kvalitetnoj kako kežual tako i sportskoj obući. Poznato je da je NBA igrač Wilt Chamberland u Converse patikama na NBA utakmici 1962 godine postigao 100 poena. Ovaj brend je sarađivao sa poznatim zvezdama kao što su Magic Johnson, Larry Bird i Julius Erving.

converse
9.    Puma
Pumu su zajedno osnovali Adolf Dassler i Rudolf Dassler. Kompanija se veoma brzo probila. Prodaje svoje patike kako u Americi tako i širom sveta.

Puma
10.     Reebok
Reebok su osnovali J.W. Foster i sinovi 1895 u Engleskoj. Ime Reebok su promenili unuci Joe i Jeff 1958 godine. Danas je ova kompanija širom sveta poznata po svojim elegantnim patikama. Omiljena je kako kod poznatih ličnosti tako i kod običnih građana.

 Reebok

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име