Sa godinama koža lica postaje suva, opuštena i tanja. Gubi elastičnost i sjaj, a  bore postaju sve učestalije. Godine ne možete izbrisati, ali zato možete izabrati savršenu boju kosu koja će Vas učiniti nekoliko godina mlađom.  Pogledajte koje  nijanse i boje kose frizeri preporučuju damama u 40-tim godinama života.
1.    Klasična crvena boja kose
Kako starimo koža se sporije regeneriše i postaje manje blistava nego u mladosti. Zato se preporučuje klasično crvena kao živa boja kose koja osvetljava lice i čini ga blistavijim, zdravijim i mlađim. Ona obrazima daje prirodnu boju i zdraviji i puniji izgled što je veoma bitno jer obrazi sa godinama postaju uvučeniji i upali.

klasicna crvena boja kose
2.    Nijansirana plava boja kose
Sa godinama se gubi ovalni oblik lica i vrat postaje deblji  i manje naglašen. Takođe neki delovi lica gube na volumenu. Zato se damama u 40-tim koje imaju svetliji ten preporučuje plava boja kose sa nijansama meda i zlata. Ova boja ublažava ugaoni oblik lica i vizuelno stanjuje vrat. Takođe kosu čini  gušćom i sjajnijom.

 nijansirana plava boja kose
3.    Nežno bakarna boja kose
Svetlo i nežno bakarna boja kose laska damama sa svetlim tenom i toplim podtonovima kože. Ona omekšava linije lica i ublažava znakove starenja naročito oko očiju.

nezno bakarna boja kose
4.    Sun-kissed ombre boja kose
Kako starimo lice gubi volumen i neki njegovi delovi postaju uvučeniji i šuplji. Zato je potrebna savršena nijansa boje kose koja će pažnju skrenuti sa šupljih oblasti naročito u obrazima na privlačne oči. To je sun-kissed ombre nijansa koja divno oukviruje lice i čini ga vizuelno mlađim.
sun kissed ombre boja kose

5.    Svetlo zlatno plava boja kose
Plavušama u 40-tim godinama života koje imaju svetli ten sa toplim podtonovima se preporučuje plava boja kose kao osnova sa izvučenim svetlo zlatnim pramenovima. Na ovaj način kosa dobija posebnu dimenziju, vizuelno izdužuje vrat i ublažava znakove starenja na licu naročito oko usana.

svetlo zlatno plava boja kose
6.    Nežno crna boja kose
Crna boja daje prirodan sjaj kosi i čini je mladalački svežom i zdravom. Ako već imate crnu  kosu onda je osvežite smeđim pramenovima koja će crnu boju učiniti suptilnijom i nežnijom, a celo lice punijim, zategnutijim i mlađim.

nezno crna boja kose
7.    Zlatno braon boja kose
Ova boja naročito lepo stoji damama sa bronzanim tenom. Zlatno braon boja kose i nešto tamnije obrve daju licu prirodan i mladalački izgled i posebno ulepšavaju predeo oko očiju.

zlatno braon boja kose
8.    Braon boja sa multi toplim tonovima
Ukoliko imate maslinastu ili neutralnu boju kože onda ne bi trebalo da birate suviše svetle i tople nijanse boje kose. Opredelite se za srednje braon boju kao osnovu na kojoj ćete izvući više pramenova u svetlo toplim nijansama. Kosa bi trebalo da Vam sija kao sunce i osvežava i podmađuje lice.

 braon boja sa multi toplim tonovima
9.    Karamel boja kose
Karamel pramenove možete izvući na različitim bojama kose. Ukoliko kao osnovu izaberete crnu boju karamel pramenovi će je divno osvežiti. Kosi će dati potreban volumen i sjaj, a licu puniji i mlađi izgled.

 karamel boja kose
10.    Kosa boje čokolade
Od tamnijih nijansi damama koje pređu 40-tu godinu života se preporučuje i boja čokolade. Ona vizuelno omekšava boju lica i čini ga mlađim i elastičnijim.

kosa boje cokolade

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име