Ako je crvena boja kose vaš izbor i pitate se koja je adekvatna  šminka za crvenu kosu, onda ste na pravom mestu. Crvena kosa sama po sebi izgleda upadljivo i moćno tako da crvenokosim damama u dnevnim prilikama šminka nije ni potrebna. To se naročito odnosi na crvenokose sa svetlijim tenom. Međutim, mnoge dame, a najviše one sa crvenom bojom kose, postavljaju pitanja da li šminka treba da zavisi od boje kose. Šminkeri savetuju crvenokosama da je najsigurnije poštovati njihove savete, odnosno birati neutralnu šminku, mada je uvek dozvoljeno eksperimentisati. Mi Vam ovoga puta predstavljamo neke od saveta koja šminka je najbolja za crvenokose.

Najbolje senke za oči za crvenokose

Mnogi šminkeri smatraju da su crvena boja kose i svetli ten savršena kombinacija i da takvim damama šminka nije potrebna. Takođe dame sa zelenim očima i crvenom kosom izgledaju prelepo ukoliko nanesu ljubičastu senku ili za odvažniji izgled senke u metalik nijansama. Svim crvenokosim damama lepo stoje ljubičaste senke, maslinasto zelene nijanse( naročito one koje vuku ka žutoj), boje cimeta, rđe, ali i zelenkaste, plavičaste i tirkizne nijanse. Crvena kosa i tamni „cat-look“ se savršeno slažu. Takođe crvenokose i ne moraju da koriste senke za oči već samo ajlajner i maskaru. Ukoliko imate svetli ten umesto crne birajte smeđe maskare.

 

Šminka za crvenu kosu i oblikovanje obrva kod crvenokosih dama

Oblikovanje obrva je takođe veoma bitno kod crvenokosih. Ukoliko Vam je svetli ten izbegavajte crne obrve već birajte olovke za obrve u nekim smeđim i crvenkastim nijansama da biste postigli blagi prelaz između boje kose i boje obrva. Obično za sve crvenokose važi pravilo da biraju olovku za obrve koja je za nijansu tamnija od njihove boje kose.

 

Šminka za Crvenu kosu – rumenilo i ruž

Prirodne crvenokose obično imaju pegice na licu koje im daju posebnu draž. Zato se tim damama ne preporučuje rumenilo. Treba se držati neutralnih i ružičastih tonova. Dovoljno je malo bronzera na obrazima i roze rumenila na samim jagodicama. Kod izbora karmina treba biti pažljiv da ne biste izabrali neku crvenu nijansu koja će se sukobiti sa bojom kose. Preporučuju se suptilni ružičasti i crveni tonovi koji odgovaraju prirodnoj boji usana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име