Pred vama su najnoviji nokti za jesen 2023 – prelepe boje i nijanse koje su potpuno u duhu jesenjih vibracija, izgledaju očaravajuće i sigurno ćete poželeti da ih isprobate.

nokti za jesen 2023
Sa vatrenim letnjim žegama koje su sada u punom zamahu, sanjari i ljubitelji mode najčešće gledaju unapred, tražeći i žudeći za novim jesenjim trendovima u sferi mode i lepote. Nokti za jesen 2023 su među najtraženijim i najzanimljivijim trendovima jer uvek želimo da budemo za korak ispred drugih kada su naši nokti i ruke u pitanju.

Kraj leta obično znači zamenu živopisnih, neonskih lakova za nokte sa prirodno dubljim, tamnijim, tipično jesenjim tonovima. Mogu se očekivati i zemljani tonovi, nijanse dragulja, kao i luksuzni tirkizni i smaragdni tonovi. Manikir stručnjaci smatraju da nokti za jesen 2023 mogu da sadrže i neke neočekivane nijanse pa zato hajde da pogledamo o kojim je to nijansama reč.

1.Svetlucavo sjajni lila nokti za jesen 2023

 svetlucavi lila nokti za jesen 2023
Po mišljenju Kim Truong, jednog od najvećih manikir stručnjaka koji radi sa poznatim damama kao što su sestre Kardashian, ove jeseni jedan od glavnih trendova kada je manikir u pitanju biće šljokice i sjaj. Zato slobodno nabavite lakove za nokte sa šljokicama i sjajem, a boja može biti i vaš izbor odnosno po vašem ukusu. Za početak možete izabrati prelepu i nežnu lila boju koja izgleda tako romantično i ženstveno u kombinaciji sa sjajem.

2.Glazed Donut nokti

Glazed Donut
Zola Ganzorigt je manikirka koja je kreirala omiljeni manikir trend poznat pod nazivom glazed donut nails, ili nokti sa glazurom krofne. Ovaj trend je putem TikToka postao viralan. Za njega su se zainteresavale i već ga isprobale i poznate ličnosti kao što su Hailey Bieber, Kylie Jenner i mnoge druge. Smatra se da će hrom nijanse u boji narandže inspirisane nijansama bundeve biti glavna tema za jesen 2023.

3.Smaragdno zeleni

 smaragdno zeleni
Poznate ličnosti kao što su Emily Blunt i Jessica Chastain su među prvima isprobale šik nijanse u bogatim tonovima tamne, smaragdno zelene boje. Ova nijansa izgleda prelepo pogotovo u kombinaciji sa nekim animal dezenom kao što je print kornjače.

4.Trešnja crvena boja

 tresnja crveni
Bez sumnje, crveni nokti će uvek biti u trendu bez obzira na godišnje doba. Ono što možda iznenađuje, a možda i ne jeste da će tokom jeseni posebno dominirati svetlije crvene nijanse laka koje podsećaju na boju trešnje ili bombona. Ovo je idealna nijansa za prelazak iz leta u jeseni, a što je najbitnije ovakve boje pristaju svakom obliku i dužini noktiju.

5.Pečurka smeđa nijansa

 pecurka smedji
Smeđi i čokoladni nokti su hit već nekoliko sezona. Za jesen se preporučuju zemljano smeđe nijanse lakova koje podsećaju na boje pečuraka. One se kreću od bež do dubokih smeđih tonova. Što se tiče završnog premaza umesto sjaja, manikir stručnjaci predlažu mat završni premaz koji odgovara jesenjim vibracijama.

6.Zeleni nokti za jesen 2023

 zeleni nokti za jesen 2023
Zeleni nokti su bili veliki trend tokom proleća, ali su i dalje u fokusu. Pored smaragdno zelene nosiće se i ostale nijanse ove boje počev od svetlih u tonovima sveže trave preko smelih, prigušenih tonova zelene i tamnijih nijansi koji podsećaju na boju mahovine.

7.Boja vina

 boja vina
Tamnije nijanse crvene su dobar izbor ukoliko želite da isprobate malo gotskog stila i estetike na svojim noktima. Razmislite o bordo nijansama pogotovo onim koje podsećaju na boje vina.

Za takozvani „vampy look“ ovu nijansu možete kombinovati sa dugim noktima ili ekstenzijama u obliku badema.

8.„Naked“ nokti

 providni nokti za jesen 2023
Za naked, gole ili providne lakove se može slobodno reći da spadaju u vanvremenske i da će se uvek nositi. Ove jeseni se preporučuje providna nijansa ali obogaćena sjajem kao završnim premazom.

Ovaj trend funkcioniše na bilo kojoj dužini noktiju, a pogotovo na kraćim stilovima.

9.Intenzivno karbon plavi

karbon plavi
Trend mermaidcore je tokom leta u prvi plan izbacio plave tipično okeanske nijanse. Za jesen se zato preporučuju tamnije plave nijanse u tonovima dragog kamenja. Ova nijansa prelepo izgleda na kraćim noktima kvadratnog i ovalnog oblika. Birajte kremasto plave formule jer daju iluziju beskrajnog noćnog neba.

10.Ljubičasti nokti

 ljubicasti nokti za jesen 2023
Spadajući negde između smele i neutralne ljubičasta je nova roze boja za jesen 2023. Lepa je, ali i dovoljno prigušena da se lako može uklopiti u osnovne jesenje boje. Ova nijansa naročito dolazi do izražaja na izduženim oblicima noktiju.