Po čemu se nova cat eye tehnika razlikuje od klasične i koliko je lepša i sjajnija smo imali prilike da vidimo na ovogodišnjoj dodeli muzičkih Brit Awards nagrada. Ovo je novi trend šminkanja koji je zaista vredan pažnje.Maya Jama

Šta, pored uspešne karijere još povezuje Anne-Marie, Maya Jama i Adele? Sve ove poznate Britanke su izgledale zapanjujuće na dodeli muzičkih Brit nagrada zahvaljujući posebno našminkanim očima. U pitanju je nova cat eye tehnika, mačji pogled koji zaista svetli i privlači.
Klasična tehnika mačjeg oka je decenijama omiljena u šminkanju jer ima sposobnost da vizuelno produži oči i učini ih većim. Istovremeno stvara efekat liftinga celog lica.

Nedavno je međutim, ovaj klasični cat eye izgled uz pomoć trika osvetljenja podignut na viši nivo. Caka je u tome da se linija ajlajnerom izvlači još na gore prema slepoočnici čime se posebno naglašava taj efekat podizanja kako oka tako i celog lica. Klasični mačji pogled podrazumeva upotrebu tečnog ajlajnera za crtanje linije koja se kreće iznad gornjeg kapka( od unutrašnjeg do spoljašnjeg ugla oka) ka slepoočnici gde se stvara kukica, a zatim se linija spušta ponovo do spoljne linije oka. Taj prostor krila se zatim popunjava ili podebljava uz pomoć kohezivne olovke za oči.Adele nova cat eye tehnika

Za još upečatljiviji izgled možete koristiti belu olovku za oči da biste povukli jednu nežnu liniju po gornjoj liniji oka i pod uglom od 45 stepeni u odnosu na vrh krila. Zatim, blenderom sve lepo sjedinite i uklopite sa linijom povučenom crnim ajlajnerom.

Ako želite da postignete ovaj, novi i moderni izgled onda kopirajte način šminkanja očiju Anne-Marie sa dodele Brit nagrada. Koristeći belu olovku obeležite unutrašnje uglove oka i nežno izblendajte da biste izbegli grube linije.Anne Marie

Zatim, e tu se dešava magija, istaknite sjaj. Za što prirodniji rezultat izaberite sjaj sa bisernim pigmentom. Pažljivo ga nanesite na uglove iznad i ispod unutrašnjosti ajlajnera. Ovaj mali, ali ključni korak dodaje preko potrebnu lakoću ovom, inače senovitom delu lica i time skreće pažnju na izduženu liniju.
Završite izgled nanošenjem gušćeg sloja maskare po gornjim i donjim trepavicama i stavite neki mat ili satenski nude karmin koji će zaokružiti blistavost vašeg lica.