Odabir odeće u određenim bojama mnogo više utiče na nas nego što mislimo. Boje nas asociraju na različite momente, ali i same imaju neko svoje značenje. Neke studije pokazuju da ljudi biraju stvari određenih boja  više po osećaju nego po vizuelnom efektu.
Dizajneri enterijera najbolje znaju da odabirom nameštaja određenih boja u različitim sobama utiču na raspoloženje ukućana. Boje inspirišu, daju određenu energiju ili smiruju.
Pogledajte šta neke od najpopulrnijih boja koje birate za svoju odeću znače.

1.    Crvena
Crvena daje posebnu snagu i usmerena je ka privlačenju pažnje. Takođe je povezana sa romantikom i strašću i idealna je za noćne izlaske kojim imate za cilj da osvojite određenu osobu suprotnog pola. Ali budite oprezni jer crvena stimuliše apetit naročito za brzom hranom. Zato ako želite da se zdravo hranite onda kontrolisano nosite odeću crvene boje.
 Crvena
2.    Narandžasta
Kao i crvena boja i narandžasta skreće poglede i daje posebnu moć, ali je mnogo blaža. Ona ne odgovara svakom tipu kože, ali uvek zrači pozitivnom energijom i dobrim raspoloženjem.
Narandžasta
3.    Žuta
Žuta boja kao sunce će Vas oraspoložiti kada je tmuran dan. Takođe je povezana sa inteligencijom i inspiracijom i možete je nositi kada idete da polažete neki ispit.
 Žuta
4.    Zelena
Sve nijanse zelene su povezane sa prirodom i deluju umirujuće. Zelena je boja proleća, osvežava i utiče na smanjenje stresa kod posmatrača. Ako želite da se opustite od svakodnevne tenzije onda obuce nešto zeleno.
Zelena

5.    Plava
Plava boja deluje umirujuće, ali isto tako može da izgleda hladno i nedruželjubivo. Ne nosite plavu ako ste tužni i neraspoloženi. Preporučuje se kada ste u fazi kreativnosti i želite da kanališete energiju za Vašu umetnost.
Plava
6.    Ljubičasta
Kraljevski sofisticirana ljubičasta boja je povezana sa kreativnošću i luksuzom. Kao stimulativna boja povećava energiju posmatrača. Povezana je sa duhovitošću i intuicijom i nosite je kada treba da donesete neke važne odluke.
Ljubičasta
7.    Roze
Roze je omiljena boja skoro svih devojčica i vezuje se za romantiku i sreću. Deluje umirujuće pa je nosite kada je potrebno da postignete staloženost i da se smirite. Preporučuje se i za izlazak sa dečkom.
 Roze
8.    Bela
Kada Vam nedostaje leto onda nosite belu. Ona reflektuje svetlost i podseća na sunčane dane.Takođe se vezuje za mir, jednostavnost, nevinost i čistoću, mada u Japanu beli karanfil simboliše smrt. Bela se lepo kombinuje sa drugim bojama i oživljava ih.
 Bela
9.    Crna
Crna označava moć, autoritet, ozbiljnost, odgovornost i sve ostale osobine koje cene šefovi. Zato se preporučuje kada idete na posao ili na intervju za posao. Crna je rokerska boja pa ako ste stidljivi, a želite da se lepo provedete i opustite u društvu onda obucite nešto crno i uživajte.
 Crna

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име