Pred vama su najbolji oblici noktiju za svaku dužinu noktiju, saveti koji vam mogu biti od koristi tokom narednog odlaska kod manikira.

 oblici noktiju
Stalno proučavamo najnovije manikir trendove kao i popularne boje lakova za svaku sezonu, a sada je došao red i na saznanje koji su najbolji oblici noktiju za svaku dužinu, odnosno koji oblik odgovara kratkim, a koji dužim ili dugačkim noktima.

Obično se oblici noktiju određuju na osnovu dužine i oblika prstiju kao i na osnovu prirodnog izgleda noktiju. Ali ovoga puta idemo korak dalje i određujemo koji oblici noktiju laskaju svakoj dužini.

1.Za kratke nokte

 okrugli oblici noktiju
Ako imate i uglavnom nosite kratke nokte onda između ostalih možete odabrati okrugli oblik noktiju. To je klasičan stil koji sadrži blagi polukrug tik iznad vašeg nokta. Idealan je oblik za kratke nokte čak i one koje stalno grickate. Ovaj oblik izdužuje prste i čini ih vitkijim. Takođe, čini da široki nokti vizuelno izgledaju tanji.Počnite sa turpijanjem nokta prateći prirodni oblik vrha nokta.Zatim okrenite prste da biste odredili pravu simetriju polukruga.

 Squoval
Squoval je drugi oblik koji možete izabrati za vaše kratke nokte. Ovaj stil predstavlja kombinaciju uglastih i ovalnih oblika noktiju. Možete ih prepoznati po ravnoj gornjoj ivici i meko zakrivljenim stranama. Kao neka vrsta pravougaonika sa mekim uglovima. Veoma elegantan oblik koji pristaje i kratkim i dugim noktima.

2.Za srednju dužinu noktiju

 Oval oblici noktiju
Za srednju dužinu noktiju među prvima najbolje pristaje ovalni oblik noktiju.Slično kao i okrugli nokti i ovalni nokti su meko zakrivljeni na vrhu. Međutim, dramatičniji su od okruglih i uglavnom prate liniju zanoktica.Zbog svog izduženog oblika pristaju ženama koje imaju kraće i deblje prste jer ih vizuelno izdužuju i čine tanjim.

 cetvrtasti
Drugi oblik koji možete izabrati za svoje nokte srednje dužine jeste četvrtasti. Četvrtasti ili kvadratni nokti su ravni na vrhu i sa strane i nemaju krivine i suženja. Veoma se lako održavaju, ali su poznati po tome da vizuelno dodaju širinu noktima i zato ih izbegavajte ako već imate široke ili deblje prste.

 Mountain Peak
Sledeći oblik koji možete izabrati je poznat pod nazivom „mountain peak“ ili planinski vrh. Oni su odličan izbor za stvaranje izgleda dužih noktiju, a da zapravo ne zahtevaju ogromnu dužinu. Karakteristični su po izraženom konusu koji kulminira oštrim vrhom. Vrh mountain peak je oštriji od bademastog vrha noktiju.

3.Oblici noktiju za dugačke nokte

 bademasti
Bademasti nokti su po svom obliku slični ovalnim, ali imaju više suženja na krajevima. Kao rezultat dobijate dugačak, elegantan nokat koji nije previše oštar. Preporučuju se ženama koje imaju kratke prste jer ih vizuelno izdužuju i čine ženstvenijim.

 Ballerina
Ballerina oblik je takođe odlično rešenje kada su dugački nokti u pitanju.Nokti bi trebalo da vam budu izuzetno dugački da biste postigli izduženi kvadratni ballerina oblik. Ovaj oblik je upadljiv i izlgeda veoma sofisticirano. Blago se sužava prema vrhu i podseća na oblik vrha pravih baletanki koje nose balerine.

 Stiletto oblici noktiju
Naravno ne možemo zaobići ni Stiletto nokte. Ovi žestoki nokti nalik na kandže imaju šiljasti vrh na izuzetno dugim noktima. Ovde nema suptilnosti pa budite oprezni kada vam se neko sa ovakvim noktima približava. Dobra strana stiletto i ostalih oblika za dugačke nokte jeste da se možete igrati sa raznim manikir trendovima. Najbolje je koristiti veštačke stiletto nokte koje ćete onda dekorisati zanimljivim dezenima ili im dodavati detalje.

Pre nego što izaberete oblik noktiju trebalo bi obratiti pažnju na sledeće: Izgled ruku kao i na proporciju dlana i dužinu prstiju. Jer oblik bi trebalo da popravi izgled vaših ruku i da vizuelno izduži i stanji prste. Poželjno je upoznati se sa svakim oblikom pre nego što donesete odluku. Bademasti oblik obično svima odgovara.

Ako imate kratke dlanove i prste trebalo bi da birate zaobljene ovalne i bademaste oblike. Za duže dlanove i prste razmislite o dramatičnijim stilovima kao što su stiletto, coffin ili ballerina oblik. Veoma je bitno korigovati ishranu i koristiti određene suplemente ukoliko su vam nokti slabi i lomljivi. Neka i jačanje noktiju bude deo vaše svakodnevne rutine nege i lepote.