Naslovna Boja Kose Balayage na plavoj kosi je hit leta 2023 i izgleda bombastično

Balayage na plavoj kosi je hit leta 2023 i izgleda bombastično

0
4217
balayage na plavoj kosi

Balayage na plavoj kosi ili balayage plava je veliki trend ovog leta i zaista vredi isprobati njene tonove od pepeljastih do medeno plavih.

 balayage
Plava kosa je uvek u modi, ali ove sezone je popularna plava kosa obogaćena balayage pramenovima. Balayage na plavoj kosi izgleda ženstveno i elegantno i odmah će vašu nijansu plave podići na viši nivo i učiniti je višedimenzionalnom i bujnijom.

Balayage tehnika izvlačenja pramenova je dobro poznata među ženama. Radi po principu postizanja smene svetlosti i senke u kosi. Pramenovi se ručno oslikavaju odnosto posvetljuju i to uglavnom u površinskim delovima. Ideja je da prelaz između svetlijih i tamnijih pramenova bude jedva primetan slično kao kad prirodni pramenovi posvetle na suncu ili dobiju takozvani sun kissed efekat.

Kada je u pitanju plava kosa odnosno balayage na plavoj kosi frizeri smatraju da možete da birate između različitih tonova od pepeljasto do medeno plave. Ovde su neke od ideja kako odabrati idealne pramenove balayage na plavoj kosi.

1.Pepeljasto balayage na plavoj kosi

pepeljasto blonde
Ako želite da ublažite intenzitet tona vaše plave kose onda frizeri savetuju da izaberete pepeljasto plavu balayage. To je ultra mekan i jednostavan način da unesete ledenu energiju u svoju kosu bez obavezivanja i želje da pređete na potpuno platinaste ili srebrne pramenove.

 kratka kosa
Ovde se radi o kombinovanju balayage tehnike i sivih nijansi kako bi se stvorili savršeni pepeljasto plavi tonovi na vašoj plavoj kosi.Pepeljasti tonovi su suptilno istaknuti uz pomoć balayage nijansiranja. Kao krajnji rezultat dobijamo plavu boju koja izgleda kao da je prelivena glazurom hladnijih, svetlucavih tonova koji se bez napora stapaju sa tamnijom podlogom.

 balayage na plavoj kosi
Dobra vest je da balayage nijansiranje dobro funkcioniše na više različitih nijansi plave od kojih zavisi i izbor pepeljastih tonova. Plavuše mogu izabrati svetlije pepeljasto bele tonove, dok se brinetama prepuručuju hladnije pepeljaste nijanse kao što su sivo braon.

2.Blanš plava

 blans blonde
Ako želite dramatično plavu nijansu sa mlečno belim, izbeljenim tonovima onda je blanš plava balayage pravi izbor za vas. Radi se o laganim i svetlim pramenovima koji izgledaju veoma dominantno. Svetlucavost raznovrsnih nijansi po kosi joj daje prirodniji izgled, a takođe i potrebnu dubinu i volumen.

 kratka kosa
Ovakve medeno bele pramenove možete izvlačiti na tamnijim osnovama. Dobro funkcioniše uz tamniji koren kose pri čemu se tamniji koren može koristiti kao osnovna boja sa suptilnim tankim pramenovima i babylights svetlima koji su razbacani po ostatku kose kako bi se postigao mlečno plavi izgled. Na kraju bi preko kose trebalo da se pređe sa pepeljasto/biserno plavim tonerom da bi se dobio željeni, mlečni i čist finiš.

 balayage na plavoj kosi
Blanš plava je hemijski intenzivniji tretman pa se pobrinite da nakon farbanja ojačate kosu odgovarajućim maskama za kosu.Ako imate tamniji koren onda bi češće trebalo da odlazite u frizerski salon da bi ovakva nijansa izgledala što je moguće svežije.

3.Baby plava

 baby plava
Baby plava je prelepa nijansa koja je inspirisana svetlijom plavom kosom koju neka deca imaju kada su mala. Kao neka vrsta anđeosko plave.

 blonde
Kombinuje se tehnika sun-bleached sa belo plavim nijansama koje u sebi sadrže dublje podtonove kao i sa tamnijim korenom da bi se dobio što prirodniji i mladalački izgled.

 sa pletenicom
Boja se nanosi na prednjim pramenovima, a zatim se fino utka kroz krunu i dužinu kose.

4.Karamel balayage na plavoj kosi

 karamel plava
Karamel pramenovi na svim nijansama su izuzetno popularni, a po mnogima karamel plavuša izgleda perfektno.

 balayage na plavoj kosi
Izvlačenje balayage karamel pramenova po plavoj kosi daje plavoj kosi potrebnu suptilnost, ali i dramatičniji izgled.

 karamel pramenovi
Radi se o nijansiranju koje dobro funkioniše tokom cele godine. Lepo izgleda na letnjem suncu, ali i tokom hladnijih jesenjih i zimskih dana.

5.Zlatni pramenovi

zlatno plava
Zlatno plava kosa je klasična nijansa, međutim i dalje je super popularna i to sa razlogom. Topla, obasjana suncem i osvetljavajuća, nijansa ima ugrađeni sjaj, plus deluje meko, opušteno i romantično.

zlatna kosa
Kada je u pitanju zlatno plava balayage, svilenkasto zlatni tonovi se pažljivo nanose po pramenovima kako bi kosa dobila trajni filter zlatnih niti koji čine da izgleda kao da je obasjana suncem bez obzira na vremenske prilike. Ova nijansa je nežnija od platinasto plave i dobro funkcioniše uz tamniji koren.

 balayage na plavoj kosi
Kao dodatak, topliji tonovi poput zlata imaju tendenciju da reflektuju više svetlosti u odnosu na pepeljaste nijanse što kosi daje na prirodan način dodatni, potreban sjaj.