Balayage pramenovi su postali veoma popularni poslednjih godina. Žene sve više žele da uz pomoć balayage tehnike farbanja kose osveže svoju osnovnu boju kose. Balayage pramenovi posebno privlačno izgledaju na smeđoj kosi jer joj daju potrebnu dubinu i živost. Zato, ako ste brinete i želite da oživite svoju kosu onda Vam preporučujemo da izaberete balayage pramenove. Kao inspiracija Vam mogu poslužiti ovih šest slika po nama najlepših balayage pramenova na tamnoj kosi.

 

 

Karamel i čokoladno braon balayage pramenovi

Ako imate braon boju kose sa crvenkastim tonovima koji nisu podjednako raspoređeni po celoj dužini kose onda izaberite balayage tehniku farbanja kose. Balayage pramenovi će Vašoj boji kose dati prirodniji izgled sa takozvanim “sun-kissed” efektom.
Da bi se ovakvoj boji kose vratili potrebna svetlost i dubina dodati su karamel i čokoladno braon balayage pramenovi. Izbor boja je ovde bio veoma važan jer bi se previše svetli balayage pramenovi sukobili sa ostatkom kose, a to nikako nije cilj. Takođe ni suviše tamni pramenovi ne bi bili dobar izbor jer bi matirali i boju kose učinili još beživotnijom.
Obično važi pravilo da kada je kosa jednobojna i dosadna onda su najbolje rešenje za nju karamel i čokoladno braon pramenovi.

 

Smeđa boja kose sa karamel balayage pramenovima

Ukoliko imate crvenkasto narandžastu boju kose koja je vremenom postala monotona osvežite je smeđom bojom i karamel pramenovima. Kod ove boje su narandžasti pramenovi uz pomoć balayage tehnike prefarbani u karamel nijansu , a ostatak kose je ofarban smeđom bojom. Folija je duže stajala da bi se crvenkasta boja isprala. Krajevi su posebno tonirani kako bi kosa dobila svetliji, bledičasti, efekat prema dnu.

 

Kestenjasti balayage pramenovi

Ovde imamo takozvanu prugastu kosu koje je farbana klasičnim folijama. Da bi se zamaglile i ublažile oštre linije kod ove boje korišćene su različite tehnike sa folijama. Zatim su naneti toneri da bi se ujednačila celokupna boja kose. Izvučeni su kestenjasti pramenovi i sveukupni efekat jeste savršen spoj boja, a ne oštri crno beli efekat pruga.

 

Toplo smeđi balayage pramenovi na tamno braon boji kose

Ukoliko ste se ranije ofarbali u neku crvenkasto braon nijansu koja je jednobojna i koja Vam je vremenom dosadila onda možete uz pomoć balayage tehnike vratiti svojoj kosi prirodan izgled i učiniti je višedimenzionalnom i samim tim privlačnijom. Frizeri savetuju da se vratite tamnoj kosi i osvetlite je toplo braon balayage pramenovima.

 

Čokoladni balayage pramenovi

Crvenkasto braon boju kose koja deluje neujednačeno možete takođe tretirati balayage tehnikom. Najpre se što bolje ujednači boja kose, a zatim se crvenkasti pramenovi prefarbaju čokoladnim balayage pramenovima.

 

Pepeljasto plavi balayage pramenovi

Đumbir narandžastu boju kose možete oživeti i ulepšati uz pomoć pepeljasto plavih balayage pramenova.