Vreme je izolacije, frizerski saloni ne rade, a kosa stalno raste. Kako da se ošišam sama? Ovo pitanje mnoge žene danas postavljaju. Ako pozovete svog frizera on će Vam reći da se strpite još malo dok sve ovo ne prođe. Ionako nikuda ne idete, vežite kosu i ne kratite je sami, jer je šišanje zanat koji se godinama uči i za koji Vam je potreban adekvatan alat, odnosno dobre makaze. Ne možete se šišati i skraćivati kosu svojim kuhinjskim makazama.

Prvi korak podrazumeva kupovinu makaza za šišanje i oblikovanje uz pomoć kojih ćete moći oštro i pod pravim uglom skraćivati krajeve kose ili šiške a ova dva videa će vam dati odgovor na pitanje – kako da se ošisam?

Kako da se ošišam? Skraćivanje kose.

Postoji više načina za samostalno skraćivanje krajeva kose. Prvo kosu malo navlažite da biste je dobro očešljali bez naelektrisanja. Zatim prođite prstima kroz kosu da vidite da li je dovoljno vlažna I gde se otprilike nalaze delovi koje želite skratiti. Vežite kosu na nekoliko mesta počev od vrata kao kada pravite niski konjski rep. Skratite krajeve koji štrče kod poslednjeg vezivanja. Zatim, pustite kosu, podelite je na dva dela, delove prebacite napred i vežite. Prstima poravnjajte vezani deo kose i opet skratite krajeve koji štrče. Odvežite kosu, ako i dalje niste zadovoljni onda opet podelite kosu na pola prebacite delove napred, a zatim izdvojte od pozadi unutrašnje delove kose spojite ih sa predhodno prebačenim pramenovima i pokušajte da skratite kosu tako da svi delovi kose u pramenu budu relativno ravni.

Kako da skratim šiške?

Uzmite češljić i pažljivo izdvojite sve šiške od ostatka kose. Zatim šiške šnalicom ili gumicom vežite bliže njihovom vrhu. Ostatak kose vežite pozadi da Vam ne bi smetao. Poravnjajte šiške prstima, prste spustite jedan centimetar iznad šiški, zatim prste zajedno sa šiškama okrenite jednom, pa još jednom. Kratite krajeve šiški sve dok ne budete zadovoljni njihovim izgledom i dužinom. Pogledajte video i biće Vam sve mnogo jasnije.