Obrnuti francuski manikir je novi trend koji je preplavio instagram i druge društvene mreže. Dobra vest je da se lako može napraviti kod kuće, a evo o kakvoj se nail art ili umetnosti noktiju radi.

 plavi obrnuti francuski manikir
Kao i svi trendovi koji opstaju i žive i francuski manikir se vremenom menja i prilagođava savremenim potrebama žena. Tako je nastao i obrnuti francuski manikir koji ima isti efekat kao i tradicionalni samo što se razlikuje po pravcu i stilu nanošenja svetlijih i tamnijih lakova za nokte. Kod ove varijante se umesto vrh nokta, sofisticiranim lakom ili dezenom ukrašava linija zanoktice. Najbolje funkcioniše na okruglom ili šiljastom obliku nokta, a manje na kvadratnom obliku. Pogledajte neke od lepših stilova ovog zanimljivog trenda lakiranja noktiju.

1.Dodir zlata – Obrnuti francuski manikir

 crveno zlatni obrnuti francuski manikir
Kao što ste videli kod ovog manikira je umesto vrh noktiju ukrašena linija zanoktice. Kao i klasični i obrnuti ili reverse french manikir je idealan za sve prilike. Na primer crveni nokat i suprilno zlatni deo zanoktice su odličan izbor za svečane prilike. Ove dve boje u kombinaciji zrače posebnom energijom, zavodljivom i moćnom. Treba još reći da ovakav dizajn je lako postići kod kuće. Zato slobodno isprobajte više puta kako biste se uvežbali i ponesite ove predivne nokte na kojima će vam svi zavideti.

2.Dodir srebra

 dodir srebra
Kod ovog stila se zaista možete igrati sa različitim kombinacijama boja. Kao što se crvena dobro uklopila uz zlatnu tako će se i ljubičasta uklopiti fenomenalno uz boju srebra. Ovo je prelep stil koji možete nositi u svim prilikama od poslovnih pa sve do svečanih. Lepo stoji kako uz letnje haljine tako i uz kožne jakne. Najbolje izgleda na bademastom obliku noktiju.

3.Četvrtasti obrnuti francuski manikir

obrnuti francuski manikir na cetvrtastim noktima
Već smo rekli da ovakvi dizajni najbolje dolaze do izražaja na okruglim i šiljastim oblicima noktiju. Međutim, odabirom pravih boja možete ga ispobati i na četvrtastim noktima koji su blago uvijeni ka unutra. Radi se o spajanju bele boje kao osnove i braon laka u liniji zanoktice stim što je ta linija malo šira i imitira oblik vrha nokta.

4.Obrnuti francuski manikir sa šljokicama

 obrnuti francuski manikir sljokice
Proleće je stiglo i sve cveta i buji. Vreme je da i vaši nokti zasijaju u punom sjaju uz pomoć ovakvog šljokičastog laka. Neki kažu da šljokice odmah, na prvi pogled oslobađaju od stresa. Eto vam još jedan razlog da ih nosite na svojim noktima. Ovde se radi o tamnijim, srebrnim šljokicama koje predstavljaju zanosnu mešavinu belog i crnog sjaja što pokazuje dragoceno spajanje dana i noći. Možete kombinovati obrnuti francuski manikir sa klasičnim kao i drugim stilovima.

5.Zeleno bela kombinacija

 zeleni i beli lak
Za prolećnu sezonu uparite prelepe nijanse koje se nalaze u prirodi svuda oko nas. Ovo je možda malo komplikovaniji stil u odnosu na predhodne, ali se sa malo vežbe može napraviti. Koriste se beli i zeleni lak koji se naizmenično nanose i kao klasični i kao obrnuti frenč dizajn. Osnova je bež ili providna. Preporučuje se da rez, odnosno linija u nivou zanoktice bude laganija, a linija vrha izraženija i oštrija.

6.Dodir mora

 dodir mora
Nekako nas plava kada dođu lepši dani asocira na more i njegove motive. Ovakvi nokti su zaista pun pogodak za kraj proleća i početak leta kada biramo laganiju odeću i spremamo se za letovanje. Osnova nokta je bela, a zanoktica ima liniju polumeseca u tamno plavoj, zatim, malo prostora pa jedna svetlo plava linija i iznad nje roze tufnice. Šta ćete lepše i nežnije od toga.

7.Glamurozni obrnuti francuski manikir

glamurozni nokti
Sa ovakvim noktima možete zaista izgledati glamuroznije. Ne prenatrpavajte nokte kamenčićima već se držite klasične roze osnove, belih zanoktica i kamenčića na jednom noktu koji je najupadljiviji, recimo domalog nokta. Neka ukrašavanje draguljima bude različito i na jednoj i na drugoj ruci. Moramo priznati da sve u kompletu izgleda zaista ženstveno, originalno i moćno.

8.Prolećni dezeni

 dezen
Ako ste dovoljno vični možete na svojim noktima da oslikate i neke zanimljive dezene koji podsećaju na proleće. Kao što je neka imitacija cveća. Ovde imamo roze osnovu, beli deo zanoktice i srebrni lak koji ih spaja. Na velikoj roze osnovi je oslikan cvet sa svim svojim laticama uz pomoć belog laka. Možemo slobodno reći da nam ovaj manikir omogućava da minimalističke nokte učinimo moćnim i neodoljivim.