Stiže jesen, a sa njom i hladniji i kišoviti dani. Hteli mi to ili ne moraćemo svoje letnje sandale i papuče da zamenimo toplijom jesenjom obućom. I dalje su gumene čizme nezamenljive po kiši i blatu. Posle njih odmah slede čizme iznad kolena i to po mogućstvu što dublje i luksuznije. Izdvojile su se i cipele sa detaljima poput krzna, traka i pertli, resa, ukrasnih metalnih šnala, štikli neobičnog oblika. Pogledajte koja je obuća u trendu ove jeseni.
1.    Čizme u stilu 70-tih
Retro stil je u trendu ove sezone. Pored odeće i šminke nosiće se i obuća koja podseća na vesele sedamdesete. Radi se o čizmama različitih dužina koje sadrže takozvane zakrpe . Čizme su uglavnom od kože i dolaze u zanimljivim bojama i dezenima.


2.    Obuća sa krznom
Krzno je u trendu već nekoliko sezona. Prisutno je na odeći, torbama, ali i na cipelama. Ovoga puta ne iznutra već spolja. Izbor je raznovrstan. Sa više ili manje krzna ove cipele će uvek skretati pažnju. Pa zato ko voli nek izvoli.


3.    Colorblocking obuća
Ove sezone nosiće se čizme i cipele sa blokadom boja. Za njih obično važi poruka: Ne zadovoljavajte se obućom u jednoj ili dve boje već nabavite par cipela ili čizmi koje sadrže kombinaciju tri, četiri ili pet različitih boja. Savršen spoj duge na nebu i čizmi u duginim bojama na Vašim nogama.


4.    Luksuzne čizme iznad kolena
Direktno sa modnih pisti izdvojile su se luksuzne čizme iznad kolena. Cilj je da budu što dublje po mogućstvu do butina. Ove čizme same po sebi deluju dramatično i seksi.

5.    Metalik cipele
Pored metalik odeće i torbi i obuća u boji zlata, srebra i bronze je tražena ove jeseni. Radi se o univerzalnim nijansama koje se lepo uklapaju sa ostalim bojama. Cipele mogu biti cele u metalik boji ili sa metalik kaiševima ili šnalama.


6.    Muške cipele
Nosiće se ravne cipele i čizme koje po dizajnu podsećaju na mušku obuću. Mogu biti jednobojne ili sa resama, pertala i kombinacijom boja. Lepo stoje i uz pantalone i uz suknje.


7.    Mary Jane cipele
Nasuprot trendu muške obuće ove jeseni će se nositi i izuzetno ženstvene i damske t-strap ili Mary Jane cipele. Ove cipele su od svog postanka do danas pretrpele različite promene, ali su i dalje zadržale svoj prepoznatljiv oblik omiljen mnogim damama.


8.    Čizme sa resama
Rese su postale neizostavni modni detalj kako na odeći tako i na obući. Bilo da su inspirisane Divljim Zapadom ili retro stilom sedamdesetih čizme sa resama privlače pažnju i postaju sve omiljenije kod mnogih dama širom sveta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име