U našoj žemlji malo firmi zahteva formalno oblačenje. Ali to ne znači da na posao možete otići obučeni u bilo šta. Da bi vas smatrali ozbiljnom kolegenicom, morate izgledati profesionalno. Poslovni stil oblačenja podrazumeva jednostavnost i urednost sa ponekim modnim detaljem. Nadamo se da će ovi saveti pomoći mladim ženama koje tek započinju svoju karijeru.

  • pravilo br. 1 – bez dekoltea

Ukoliko košulja ili majca ima malo veći dekolte, kamuflirajte ga maramom ili ešarpom. Pazite kad nosite majce sa V izrezom, one dobro stoje samo ako ne otkrivaju previše.

  • pravilo br. 2 – dobar par cipela

Najbolje bi bilo da nabavite sebi dobar par cipela. Odlučite se za crne, braon, ili boje kože. Moćićete da ih nosite uz sve. Vodite računa da budu kvalitetne i udobne, u suprotnom nećete moći da u njima provedete celo radno vreme.

  • pravilo br. 3 – osnovni komadi odeće

Kupujte osnovne komade odeće poput klasične bele košulje, crnog sakoa, klasičnih pantalona i farmerica. Ti komadi odeće se mogu nositi uz sve i lako se kombinuju.

  • pravilo br. 4 – kratke suknje su zabranjene

Suknja ili haljina koja otkriva butine, nije dobro rešenje za posao. Delovaćete nekulturno, skretati pažnju na sebe, i nikako nećete biti omiljeni sa takvim komadom odeće u firmi.Suknje do kolena su savršeni komad za posao, a kroj birajte po tome koji vašoj građi najbolje pristaje.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име