Ako ste ljubitelj mora i odmora u pravom smislu te reči, sigurno želite da uživate u lepoj plaži.
Nezamenljiv je užitak kupati se u kristalno čistoj i prozirnoj vodi, ležati na belom pesku i gledati u daljinu. Evo nekih plaža za koje smo sigurni da će vam pružiti maksimalni užitak, a koje su pritom nama iz Srbije, relatino blizu.
Zlatni rat – Hrvatska
Smeštena je u Bolu, na južnoj obali ostrva Brača. Jedan je od najpoznatijih simbola Hrvatskog turizma. 2009 godine je proglašena najlepšom plažom u Evropi. Plaža je posebna po tome što menja oblik i položaj zavisno od vetra.

zlantni rat hrvatska
Porto kaciki – Grčka
Nalazi se na ostrvu Lefkada u Grčkoj. Jedna je od najlepših na Mediteranu. Do nje možete stići autom, pa se stepenicama spustiti do plaže ili brodom, tokom nekog od krstarenja koje ćete imati u ponudi, ako se odlučite da odmor provedete na nekom od Jonskih ostrva.

porto kaciki grcka
Kraljičina plaža – Crna Gora
Smeštena je u opštini Budva u Crnoj Gori. Dobila je ime po kraljici Mariji Karađorđević kojoj je ova plaža bila omiljena. Nalazi se pored plaže Čanj. Okružena je čempresima i maslinama a pristup je moguć samo čamcem.

kraljcicna plaza crna gora
Navađo – Grčka
Definitivno plaža koju treba doživeti. Nalazi se na ostrvu Zakintos, i do nje se stiže isključivo brodom. Jedna je od najlepših u Grčkoj i nalazi se na većini razglednica i putopisa iz Grčke.

Kleopatrina plaža – Turska
Na 20-ak minuta od mesta Marmarisa, ukrcavate se na brod i krećete put mesta gde se spajaju Mediteran i Egejsko more. Legenda kaže da je Marko Antonije pesak iz Crvenog mora (Egipta) u znak ljubavi prema Kleopatri doneo na tu plažu. Pesak je zaštićen, plaža ima čuvare i prilaz je moguć samo u kupaćem kostimu a nakon kupanja obavezni su tuševi, da se pesak ne bi iznosio sa plaže.

kleopatrina plaza turska

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име