Klinički psiholog Dr. Dženifer Baumgartner tvrdi da naš odabir garderobe odaje okruženju naše pravo lice.

„Vaša odeća otkriva šta se zaista dešava u vama. Vaše misli i osećanja se već nalaze ogoljeni u vašem ormaru. Vi samo treba da ih pogledate“, kaže Dr. Baumgartner.

Veliki izrez na sukni sugeriše da ste gladni moći i da želite da imate kontrolu, dok previše nakita govori da ste nesigurni ili da imate finansijske poteškoće.

U knjizi su takođe opisane i najčešće greške koje žene prave pri odabiru garderobe. Žene nekad postanu ,,zarobljenice“ stila koji neguju godinama. Takođe je moguće upasti u zamku poznatih brendova, ili biti stalno u poslovnim i svedenim varijantama.

Odeća koja više otkriva, nego što sakriva, pokazuje da osoba koja je nosi želi da se oseća moćno i da je ljudi primećuju. S druge strane, žene koje se ,,zakopčavaju do grla“ svojim izgledom govore da je ženstvenost slabost a ne moć.

U svojoj knjizi ,,Ono što nosiš“ Dr. Baumgartner otkriva kako da sebe izvedete iz robovanja nekom stilu. Najbolje bi bilo da ubacite kontrastne komade: recimo zlatni kaiš na crnu garderobu ili neobične cipele sa visokom potpeticom.Ne gledajte magazine sa ultramršavim modelima i manekenkama, samo će vas ubeđivati da vi niste dovoljno dobri.

Žene treba da kupuju odeću koja im se sviđa i koja im dobro stoji, nikako da slepo prate trendove i da među slavnim ličnostima nađu jednog uzora čiji će stil pratiti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име