Antalija je smeštena na litici u južnom delu poluostrva Anadolije, a njeno ime znači sjajna zvezda Mediteranskog mora. Jedan je od najposećenijih turskih gradova, mesto gde i turci letuju. Sjajne plaže, luksuzni hoteli, istorijske znamenitosti nateraće vas da se vratite i ponovo letujete u ovom mestu. Ovo je vrlo slikovit grad okružen planinama, šumama, Mediteranskim morem i mnogim drevnim ruševinama. Sa aerodroma u Antaliji može se stići u bilo koji deo takozvane turske revijere, koja je ovakav naziv dobila zbog prirodnih lepota koje poseduje. Centar Antalije čine senoviti i palmama oivičeni bulevari, dok ga prati stari grad sa uskim krivudavim uličicama u kome se stare drvene kućice naslanjaju na betonske zidine srednjovekovne tvrđave. Grandiozna i često snežna planina Taurus prostire se iznad samog grada i ostavlja neponovljiv utisak. O mogućnostima šopinga i noćnog života, dovoljno govori činjenica da je Antalija milionski grad i jedna od najvećih luka Mediterana.

Simbol i oličenje grada je Ataturkova statua i Kisik minaret. Plaža Lara je udaljena 10 km od aerodroma a Konyaliti plaža 15 km, između ovih plaža je visoka litica sa koje se spušta reka Duden i uliva u Sredozemno more praveći vodopad visine 15 metara. Ovaj divan prizor možete videti tokom krstarenja ili obilaska grada koje će vam turistički vodiči sigurno ponuditi.

vodopad antalijaPreporučujemo izlete kao što su obilazak mesta Demre gde se nalazi crkva Svetog Nikole, Pamukale, jednodnevni izlet u Izrael, tursko kupatilo, krstarenje brodom, tursko veče, obilazak Antalije i Duden vodopada, šoping ture, Troja šou,rafting (splavarenje).

U našim agencijama naćićete povoljne aranžmane na sedam, deset, ili četrnaest dana u samom gradu Antaliji ili u okolini koji će vas ostaviti bez daha, kako luksuzom, ponudom, zanimljivim sadržajima za decu i odrasle, tradicionalnom hranom i pićem, tako i gostoprimstvom i ljubaznošću osoblja koje će sve učiniti da vaš odmor bude nezaboravan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име