Oni su bili bogati, imali su svet na dlanu. A onda, što zbog hira, što zbog skupih razvoda ostali su bez novca i bankrotirali.

1.    Helsi Minor
Obogatio se tako što je svoju mrežu CNET prodao 2008 godine CBS-u za 200 miliona dolara, a Googlu je prodao svoju kompaniju Grand Central Communications za 65 miliona dolara. Potrošio je svoj novac na luksuzne kuće, hotele, konjske trke i umetnička dela. Za pet  godina je potrošio sve i nedavno je proglasio bankrot.
Helsi Minor

2.    Majkl Džekson
Obogatio se od muzike jer je bio kralj popa.
Dve godine pre smrti 2009, Džekson je proglasio bankrotstvo jer nije mogao da plati kredit od 25 miliona dolara za svoje imanje Neverland. Posle njegove smrti su se javljali ljudi od kojih je zajmio novac, ali  ga nije vratio.
Majkl Dzekson

3.    Majk Tajson
Obogatio se od boksa. Jedini  je u istoriji boksa bio četiri puta šampion u teškoj kategoriji.
Sve je potrošio na žene i luksuzan život. Prošle godine je bankrotirao, a kao razlog je naveo tri skupa razvoda i velike mesečne alimentacije koje plaća za svoju decu a ima ih 11.
Majk Tajson

4.    Kim Besindžer
Zaradila je novac kao lepa i talentovana glumica.
Izgubila je novac tako što je kupila grad. Kim je 1989 kupila grad Braselton, država Džordžija za 20 miliona dolara. Želela je da od njega napravi turistički centar i centar za snimanje filmova. Ali joj ovaj posao nije uspeo. Zbog kršenja poslovnog ugovora pretila joj je tužba od 8 miliona dolara. Zato je 1993 prodala grad i proglasila bankrot.
Kim Besindzer

5.    Nikolas Kejdž
Zaradio je glumeći u velikim filmskim hitovima poslednje tri decenije.
Kejdž nije tehnički bankrotirao, ali je naveo da je potrošio 150 miliona dolara na kupovinu vrlo čudnih i ekstravagantnih stvari kao što su srednjevekovni zamak, dva privatna ostrva, jahte, unikatni nakit, umetnička dela…
Nikolas Kejdz

6.    Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka
Novac je stekla udajom u britansku kraljevsku porodicu.
Potrošila je sve na skupocene stvari poznatih svetskih dizajnera i za nju je kraljica Elizabeta rekla da se uopšte ne razume u finansije.
Sara Ferguson

7.    Alen Ajverson
Zaradio je kao NBA košarkaš više od 150 miliona dolara.
Potrošio je na piće, putovanja na koja je vodio čitavu svitu uključujući i prijatelje iz detinjstva, na nakit koji je kupovao sebi i svojoj majci. Bankrotirao je tako što je sud u Džordžiji zamrzao njegov račun po tužbi jednog zlatara kome je ostao dužan 860 hiljada dolara.
Alen Ajverson

8.    Džon Dejli
Zaradio je igrajući golf oko 60 miliona dolara.
Izgubio je novac na piće, žene i kocku. Jednom je na kocku za samo pet sati ostao bez  1,5 miliona dolara.
Džon Dejli

9.    Skot Storč
Zaradio  je kao producent hip-hop muzike blizu 70 miliona dolara.
Potrošio je na kokain i skupe poklone koje je svojevremeno kupovao svojim devojkama Lindzi Lohan, Paris Hilton i Kim Kardašijan.
Skot Storč

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име