Svi volimo da gricnemo nešto pred odlazak na spavanje. Ukoliko jedemo pogrešne namirnice možemo ugroziti zdravlje, ali  i potpuno poremetiti san. Pogledajte koje namirnice ne treba konzumirati pred spavanje.

1.    Sladoled
sladoled
Mnogi utehu nalaze u sladoledu. Međutim njega ne treba jesti pred spavanje. Bez obzira što ima umirujući ukus sladoled nije dobar za san. Sadrži puno masti i šećera koji se sporo vare u organizmu.

2.    Crveno meso
crveno meso
Crveno meso sadrži proteine i masti koji se dugo vare u organizmu. Zato kad ga jedete pred spavanje možete dobiti  grčeve i sigurno ćete se okretati u krevetu i   potpuno se razbuditi.

3.    Testenina
Testenina
Testeninu bolje jedite u toku dana. Ona sadrži dosta ugljenih hidrata i kalorija tako da ćete se brže ugojiti ako je jedete pred spavanje. Stvoriće Vam se vrlo brzo naslage oko struka, a to sigurno ne želite.

4.    Pica
Pica
Koliko puta ste pomislili da Vam jedno parče pice pred spavanje neće smetati. Međutim pomislite šta sve to parče u sebi sadrži. Paradajz sos i masni prelivi izazivaju gorušicu koja Vas može probuditi u toku noći.

5.    Alkohol
Alkohol
Zabluda je da će Vas alkohol uspavati. Sa njim se osećate pospano, ali Vam ne daje zdrav I kvalitet san. Svakako ga ne preporučujemo pred spavanje.

6.    Celer
Celer
Celer je prirodni dijuretik, što znači da povećava stopu mokrenja više nego obično. Zato da biste imali dubok i neprekidan san ne jedite ga pred spavanje. U suprotnom ćete više vremena u toku noći provesti u kupatilu nego u krevetu.

7.    Čokolada
Čokolada
Čokolada pored šećera i masti sadrži kofein koji deluje kao stimulans I može dovesti do bržeg rada srca u toku noći i samim tim do potpunog poremećaja sna.

8.    Punjene čokoladice
Punjene čokoladice
Istraživanja su pokazala da punjene čokoladice mogu da izazovu košmarne sne. Zato razmislite dobro pre nego što pojedete neku čokoladicu pred spavanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име