Da biste osmislili što bolji sopstveni stil potrebno je dosta kreativnosti, vremena i rada. To je kreativni proces koji zahteva praćenje određenih smernica. Najpre je potrebno da znate koja odeća najbolje pristaje Vašoj figuri i ličnosti. Zatim, je potrebno da pratite sledećih deset koraka.
1.    Upoznajte sebe
Sve što radite u životu zavisi od toga koliko dobro poznajete sebe. To znači da pre nego što krenete sa formiranjem sopstvenog i originalnog stila potrebno je da analizirate sebe i iskreno odgovorite na pitanja kao što su: Šta Vam se dopada, šta Vas zadovoljava, zašto biste radije nosili jednu, a ne drugu stvar…
Kada odgovorite na ova pitanja, onda počnite sa kreiranjem stila. Ne gledajte i ne imitirajte druge, budite originalni pa će drugi uskoro kopirati Vaš stil.

 Upoznajte sebe
2.    Osnovni komadi odeće
Počnite sa osnovnim komadima odeće. To znači da je potrebno da nabavite svu takozvanu klasičnu odeću kao što su: mala crna haljina, stilettos štikle, kvalitetne torbe, elegantne male torbice, kapute i blejzere. Sa ovim komadima odeće počnite da pravite sopstveni stil odevanja.
Zašto je ovaj korak toliko Važan? Zato što sa elegantnim cipelama i torbicama i prosečna haljina može da izgleda svetski i lepo.

 Osnovni komadi odeće
3.    Inspiracija
Da pojasnimo nešto. Inspiracija ne znači da Vi imitirate tuđi stil. Ali, možete pronaći neku ličnost koja je Vama kompatibilna i analizirati njen način oblačenja.
Na primer, Audrey Hepburn, Coco Chanel, Jane Birkin su bile žene od stila koje su inspiracije mnogim kako običnim tako i poznatim savremenim damama. Zato neka posluže i Vama kao inspiracija.
Retro Inspiracija
4.    Istaknite svoje atribute
Jedna ista haljina različito stoji različitim damama jer svaka od nas ima različit i jedinstven oblik tela. Zato je važno da identifikujete ono što je na Vašem telu lepo i da kupujete odeću koja će  naglasiti Vaše atribute. Na primer, ako imate tanak struk kupujte haljine koje su uske oko struka ili stavite kaiš. Ako su Vam oči plave ili zelene raspitajte se koja Vam boja ajlajnera ili senke najbolje pristaje.

Istaknite svoje atribute
5.    Vaš stil Vam mora prijati
Moda podrazumeva kreativno kombinovanje stvari. Ali sve to može biti uništeno, ako Vam na licu piše da se ne osećate udobno u Vašoj odeći. Znači, ako se duže šetate po gradu nemojte nositi visoke štikle već izaberite ravniju i udobniju obuću. To pravilo važi za bilo koji komad garderobe ili modni detalj.

 Vaš stil Vam mora prijati
6.    Mudro birajte boje
Sjajan outfit može biti uništen sa pogrešnim izborom boja. Pronađite šemu boja koje Vam lepo stoje i koje odgovaraju boji Vaše kože, kose i očiju.

 Mudro birajte boje
7.    Oblačite se u skladu sa svojim oblikom tela
Pronađite najbolji način kombinovanja odeće koji pristaje Vašem obliku tela. Na primer, ako Vam je telo u obliku jabuke onda Vam je potrebno nešto kao zanimljiva ogrlica da biste skrenuli pažnju na gornji deo tela. Dame sa figurom u obliku peščanog sata treba da naglase struk i tako dalje.

 Oblačite se u skladu sa svojim oblikom tela
8.    Koju poruku želite da pošaljete Vašim načinom oblačenja
Ovo je najvažnije pitanje koje sebi treba da postavite. Vaš izgled je odraz Vaše ličnosti. Zamislite sebe u očima drugih ljudi. Šta pomisle kada Vas vide. Pronađite jednu reč koja će Vas najbolje opisati. Poslovna žena, ljubitelj mode, hrabra žena. Ako Vam se ne sviđa ta slika onda je menjajte.

Koju poruku želite da pošaljete Vašim načinom oblačenja
9.    Mešajte stilove
Nabavili ste osnovne komade odeće koji odgovaraju Vašem obliku tela i u bojama su koje Vam pristaju. Međutim, da Vaš stil ne bi bio dosadan i uniformisan nabavite neke vintage i nekonvencionalne komade odeće ili modne detalje. Mešanje klasičnog i modernog može biti veoma interesantno. Trik je da uvek izaberete ono što odgovara Vašoj ličnosti bez obzira da li je klasično ili nekonvencionalno. Obogatite svoj stil nekim neočekivanim komadom.

Mešajte stilove
10.     Sledite svoje instikte
Ako osećate da je Vaša garderoba deo Vaše ličnosti, onda ste napravili dobru stvar. Ako tražite od drugih da komentarišu Vaš stil onda znači da se niste najbolje pronašli u svojoj garderobi. U modi kao i u bilo kojo sferi života potrebno je da pratite svoje instikte. Ne treba da nosite strikno sve što je u trendu. Već samo ono što Vam lepo stoji i u čemi se lepo osećate. Slušajte savete drugih, ali na kraju  sledite svoje instikte jer ipak Vi sebe najbolje poznajete.

Sledite svoje instikte

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име