Nekad je važilo pravilo da ako želiš da uspeš u svetu glume i muzike moraš da se ofarbaš u plavo. O plavušama postoje mnogi stereotipi i vicevi o tome da su glupe i da slabo kapiraju. Međutim činjenica je da su plavuše bile i ostale popularnije od crnokosa ili brineta. Danas postoje veoma interesantne nijanse plave boje kose. Vec smo pisali o tome koje su nijanse plave boje kose popularne 2014. godine a ovoga puta  pogledajte neke od najlepših i najmodernijih nijanski koje trenutno postoje.
1.    Vanila plava
Da biste postigli i održali vanila plavu boju kose kao Michelle Williams neophodno je da  farbate izraske na svake tri nedelje. Pored izbeljivanja potrebno je da izvučete pramenove u boji vanile. Duga izloženost kose izbeljivanju dovodi do njenog lomljenja i zato je najbolje da ako se opredelite za ovu nijansu  nosite kratku kosu.

 Vanila plava
2.    Blanširano plava boja
Emma Stone je dama svetle puti koja ima predivnu nijansu plave kose koja odlično pristaje njenom licu. Tajna je u izboru nijansi koje će dodati toplinu Vašim obrazima, a to se postiže blanširanjem. Ona ima jagoda plave podtonove sa zlatnim prizvukom koji je vidljiv svuda. Da biste održali ovu boju kose koristite nijanse boje jagode koja će popuniti izbledele delove kose.

Blanširano plava boja
3.    Zlatno roze boja
Zlatno roze boja je jedna od najpopularnijih nijansi plave boje kose ove sezone. Naročito se preporučuje na prelasku iz toplijih u hladnije delove godišnjih doba. Predstavlja miks nijansi zlata, meda i kajsije. Po ovoj nijansi plave boje poznata je Blake Lively.

 Zlatno roze boja
4.    Puterasto plava
Plavušama koje imaju braon i kestenjastu boju očiju se preporučuje puterasto plava nijansa  jer ona lepotu očiju naglašava na pravi način. Ova nijansa obuhvata izvlačenje pramenova u karamel ili nijansi boje meda i to posebno na krajevima kose. Sa ovom nijansom Vaša kosa dobija jednu posebnu i prelepu dimenziju.

Puterasto plava
5.    Sunčano plava
Ovo je jedna tamnija nijansa plave boje kose koja predstavlja dobar način da brinete eksperimentišu sa plavim pramenovima kose. Da bi Vaša kosa bila sunčano plava potrebna je posebna tehnika poznata kao balayage koja podrazumeva eksperimentisanje sa različitim nijansama kako biste dobili efekat kao da ste se vratili sa plaže.

Sunčano plava
6.    Peščano plava
Ova nijansa nastaje kao rezultat balansiranja između zlatnih i hladnih tonova i lepo stoji svim damama i mlađim i starijim. Vaše lice će sa ovom nijansom plave izgledati toplije i poželjnije.

Peščano plava
7.    Karamel
Damama sa tamnijim tenom se preporučuje karamel nijansa koja će lice učiniti svetlijim. Ne izgleda lepo kada dame sa tamnim tenom izaberu suviše svetlu nijansu boje kose. Treba izabrati nijansu koja je nešto svetlija od prirodne boje kože i očiju.

Karamel
8.    Plavi izrasci
Gisele Bundchen ima nijansu koja podrazumeva tamniju kosu ka vrhu i svetliju pri dnu. To znači da ona pušta svoju prirodnu boju od vrha, a tek se na 8 do 10 centimetara od korena odlučuje za farbanje u plavo.

 Plavi izrasci
9.    Bronde
Bronde je jedna od najpopularnijih boja i  predstavlja sredinu između plave i braon boje kose koja je još poznata i kao tamno plava. Inače ova nijansa izgleda veoma prirodno i samim tim se teško postiže. Bronde podrazumeva  senčenje kose u tri nijanse od tamnije do svetlije.

Bronde

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име