Stručnjaci smatraju da parfeme koje koristimo treba menjati u skladu sa promenom godišnjeg doba. Za proleće se preporučuju mirisi koji podsećaju na buđenje prirode iz zimskog sna, puni su optimizma, i sadrže eterične mirise dobijene iz prelepog i razigranog prolećnog cveća. Pogledajte koji su parfemi pravi izbor za ovo proleće.
1.    Misia – Chanel
Modna kuća Chanel je za proleće 2015 godine lansirala novi ekskluzivni parfem. To je ženski miris po imenu Misia. Ime je dobio po Misia Sert bliskoj prijateljici Coco Chanel. Misia Sert je bila poljska pijanstkinja. Poznato je da je posedovala salon u Parizu i bila muza mnogim umetnicima toga doba. Miris je namenjen slobodnim, pouzdanim i modernim damama. U osnovi sadrži praškastu notu ljubičice, irisa i turske ruže i podseća na miris skupe i glamurozne šminke.

   Misia – Chanel parfem
2.    L’Ile au The – Annick Goutal
Annick Goutal je ove godine lansirala novi uniseks parfem L’Ile au The što u prevodu znači ostrvo čaja. Miris je inspirisan lepotom  jednog vulkanskog ostrva koji se nalazi na obali Južne Koreje. Sadrži četiri vrste akorda a to su cvet mandarine, osmantus koji podseća na miris kajsije, zeleni čaj i beli mošus koji podseća na toplinu peska. Dostupan je u dve potpuno različito dizajnirane bočice ( jedna je za dame, a druga za muškarce).

  L’Ile au The – Annick Goutal
3.    Acqua di Parma – Rosa Nobile
The Nobile kolekcija italijanske kuće Acqua Di Parma je posvećen cvetu ruži. Radi se o posebnoj vrsti ruže koja raste samo u  ružičnjaku Pijemont na ograničenoj organskoj plantaži koja se nalazi u blizini grada Albe u Italiji. Kompoziciju ovog mirisa otvara svetlosni i sočni spoj bergamota i mandarine začinjen sa malo crnog bibera. U srcu ovog parfema je italijanska ruža obogaćena đurđevkom, baršunastom ljubičicom i blagim božurom. Ovaj parfem podseća na tradicionalne mirise koje su koristile naše bake i dolazi u prelepoj bočici koja je ispunjena sadržajem u svetlo roze boji.

Acqua di Parma – Rosa Nobile
4.    Tom Ford – Mandarino Di Amalfi
Ovaj parfem je predstavljen 2014 godine. Radi se o aromatičnom mirisu inspirisanom italijanskim mandarinama i pomorandžama. Mogu ga koristiti i muškarci i žene. Gornju notu čine estragon, menta, crna ribizla, grejpfrut, limun i bosiljak. Srednja nota je sastavljena od crnog bibera, začina korijandera, cveta narandže, ulja žalfije, divljeg susama i jasmina. Donju notu čine vetiver, smola, ladanon i mošus. Ovaj parfem je dobio odlične kritike.

Tom Ford – Mandarino Di Amalfi
5.    La Petite Robe Noire Eau Fraiche
Ovo je jedan od najpopularnijih francuskih parfema inspirisan prolećnim maturskim i večernjim haljinama. Idealan je za prelazak iz hladnih zimskih u toplije prolećne dane. Miris je cvetno zeleni. Otvaraju ga akordi  svežih mandarina, limuna, bergamota, cvet narandže i trave koje rastu samo na Siciliji. U srcu ovog parfema nalazi se spoj bugarske i turske ruže, bademov cvet, frezija i jasmin. Na prelepo dizajniranoj boci se nalazi ilustracija male crne haljine kao simbol ženstvenosti.

 La Petite Robe Noire Eau Fraiche

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име